Basket Talk

Βεζένκοφ: Ένας Σάσα να τον… πιείς στο ποτήρι! (video)

Βεζένκοφ: Ένας Σάσα να τον… πιείς στο ποτήρι! (video)

Με τα… φρένα σπασμένα από την περσινή σεζόν πορεύεται και φέτος ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον Βούλγαρο φόργουορντ του Ολυμπιακού να βρίσκεται στη «ζώνη του λυκόφωτος». Ο Βούλγαρος πραγματοποιεί τις καλύτερες συνεχόμενες εμφανίσεις της καριέρας του και δικαίως η λέξη σταρ μπορεί να περιβάλει κάθε φράση γύρω από το όνομά του.

Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα ούτε η τελευταία φορά που γράφονται έως και… διθυραμβικές αράδες γύρω από το όνομά του. Άλλωστε μια ματιά στην στατιστική, που στο μπάσκετ στην συντριπτική της πλειονότητα λέει την αλήθεια, αρκεί και περισσεύει. Ας μην λησμονείται μάλιστα ότι ο Σάσα Βεζένκοφ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της περασμένης σεζόν. Περί ου ο λόγος και θαυμαστά τα «έργα» του.

Κι’ αν αρκετοί θεώρησαν ότι μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει, ότι έπιασε… ταβάνι και όλα τα συναφή, λάθεψαν, έπεσαν παταγωδώς έξω. Ο άνθρωπος είναι ένα εξελίξιμο «προϊόν» και ο Βεζένκοφ αποτελεί τρανό παράδειγμα αυτού.

Και ο βαθμός του είναι… 10 με τόνο!

Ούτε ο Κάρολος Δαρβίνος δεν είχε φανταστεί τέτοια πρόοδο των ειδών, σαν αυτή που διαγράφει το «καρδιογράφημα» του Σάσα Βεζένκοφ. Μια ματιά στην εικόνα και αρκεί για να καλυφθεί κάθε απορία. Ο «ερυθρόλευκος» σταρ μετά τους πρώτους 10 αγώνες του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει μαζέψει 27.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο, έχοντας ανέβει περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δεκάδα και έξι από την υψηλότερη που είχε σημειώσει ποτέ και αφορούσε το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Κι’ όλα αυτά ενώ μία τριετία πίσω, το ισοζύγιο ήταν αρνητικό.
FiW6aJFXEAIXnq6.jpg

To σχεδόν εξωπραγματικό αυτό νούμερο φυσικά και τον τοποθετεί στο… ρετιρέ της εν λόγω κατηγορίας σε όλη την Euroleague και τον πρώτο υποψήφιο για την κατάκτηση του βραβείου του MVP, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Όλα αυτά, περίπου μία εβδομάδα πριν την μεγάλη «μάχη» με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές και τους Μίσιτς και Κλάιμπερν που τον καταδιώκουν.

Ο τρόπος που προσμετράει και κάνει… σούμα το περιβόητο PIR, αφορά βεβαίως και το σκοράρισμα. Οι 20.1 πόντοι του Σάσα Βεζένκοφ έως τώρα στο πρώτο αυτό κομμάτι της περιόδου, αποτελούν την καλύτερη απόδοσή του διαχρονικά και στον εν λόγω τομέα της επαγγελματικής του καριέρας.FiW6JfLXkAEnfBt.jpg

Είναι στιγμές που κάνει το μπάσκετ να θυμίζει… ατομικό άθλημα!

Το βράδυ της Πέμπτης (24/11), ο άσος των Πειραιωτών ήταν για μία ακόμα φορά «χάρμα ιδέσθαι». Απέναντι σε μία υπερβολικά φιλότιμη και αξιόμαχη Άλμπα Βερολίνου, ο Σάσα Βεζένκοφ έσυρε και πάλι το… χορό, έχοντας βέβαια παραπάνω από έναν συμπρωταγωνιστές.
5739873_3.jpg

Μπορεί το μπάσκετ να είναι ομαδικό άθλημα και μάλιστα από τα περισσότερο αλτρουιστικά, εν τούτοις είναι βραδιές που κοιτάζεις τη στατιστική και αμφιβάλεις. Στα δέκα συνολικά παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός έως τώρα στη Euroleague, στα οκτώ από αυτά, o Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος «ερυθρόλευκος» ενώ σε επτά αποτέλεσε και τον καλύτερο παίκτη του παρκέ. Δηλαδή στο 80% των αγώνων των Πειραιωτών (με Παρτιζάν και Μονακό τη θέση του είχε ο Σλούκας), ο Βούλγαρος ήταν η «αιχμή του δόρατος» και μονάχα σε ένα από αυτά, την Τρίτη (22/11) στο Ισραήλ, ο Μπόλντγουιν πήρε υψηλότερο βαθμό από εκείνον.

Σαφώς και τα πάντα ακόμα είναι ρευστά και το χρονικό σημείο της περιόδου είναι ακόμα σχετικά πρώιμο. Παρά ταύτα, σε αυτό το 30% περίπου των αγώνων ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίει εμφανίσεις… σταρ, αντάξιες των οποίων δεν υπάρχουν σε ολάκερη την Ευρώπη, πόσω δε μάλλον με τέτοια συνέπεια. 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0