Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει ομάδες τετράδας, όπως ας πούμε χθες ο Παναθηναϊκός»

Μπαρτζώκας: «Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει ομάδες τετράδας, όπως ας πούμε χθες ο Παναθηναϊκός»
Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα προ δύο ημερόνυχτων στο Ισραήλ και κράτησε την έδρα του αλώβητη για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν, κόντρα στην ανταγωνιστικότατη Άλμπα Βερολίνου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήρε την προσπάθεια και την ποιότητα της Άλμπα, τονίζοντας πως αυτό κάνει ακόμα σπουδαιότερη τη νίκη των «ερυθρολεύκων».
Οι δύο προπονητές, παραχώρησαν τις καθιερωμένες δηλώσεις τους στη Συνένετυξη Τύπου μετά το τέλος της... μάχης του ΣΕΦ και της νίκης του Ολυμπιακού.

Πιο αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς Μπαρτζώκας:

«Έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και το καταφέραμε. Παίξαμε απένατι σε μία από τις δυσκολότερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Euroleague. Παίζουν σε υψηλό ρυθμό, πασάρουν άψογα, αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά είναι η πρώτη ομάδα στο transition. Το είδαμε και σήμερα, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι.

Έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μετά το ματς με τη Μακάμπι διότι ο αγώνας απαιτούσε μεγάλη ενέργεια. Η Άλμπα έχει 7 συνεχόμενες ήττες, αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Έπερεπε να σπαταλήσουμε πολύ καλή ενέργεια και σωματικά και ψυχικά. Έχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ μέχρι στιγμής στο 33% των αγώνων περίπου και είμαστε ευχαριστημένοι για αυτό».

Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης: «Και στα τρία παιχνίδια ήταν ο τρόπος που χάσαμε. Είχαμε τη διαφορά αλλά δεν μανατζάραμε με τον τρόπο που έπρεπε το ματς. Πρώτα απ' όλα παίζουν και οι άλλοι. Ας πούμε ο Παναθηναικός εχθές, που είναι πολύ χαμηλά. Ήταν έκπληξη; Όχι είναι η απάντηση. Όλοι μπορούν να χάσουν από όλους και πρέπει για αυτό να είμαστε πολύ προετοιμασμένοι σε όλα τα επίπεδα». 

Για τις διαφορές και το πόσο γρήγορα χάνονται αυτές: «Δεν είναι μόνο φαινόμενο της ομάδας. Συμβαίνει γενικά. Το παιχνίδι γίνεται σε μεγάλη ταχύτητα, Μπορείς έυκολα και γρήγορα να πάρεις τη διαφορά και εξίσου έυκολα να τη χάσεις. Έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Ο τρόπος που γυρίζουν τη μπάλα ας πούμε η Άλμπα όπως είδαμε. Όσο και να ετοιμαζόμαστε μερικές φορές, παίζει και ο αντίπαλος». 

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Άλμπα, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους «ερυθρολέυκους», είπε πως η έλειψη ενέργειας στο φινάλε, στοίχισε στην ομάδα του το γεγονός πως δεν ήταν ανταγωνιστική μέχρι το τελευταίο σουτ.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη του και γενικότερα για τη συνολική του παρουσία στη σεζόν. Θεωρώ ότι παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Όσον αφορά εμάς, προσπαθήσαμε αρκετά, είχαμε καλή τακική, είμασταν συγκεντρωμένοι ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Στο φινάλε όμως δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια και εκεί χάσαμε το παιχνίδι».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0