Basket Talk

Καρδίτσα – Παναθηναϊκός 83-99: Ξέσπασε με… κατοστάρα στο παρά ένα και τώρα «διαβολοβδομάδα»! (video)

Καρδίτσα – Παναθηναϊκός 83-99: Ξέσπασε με… κατοστάρα στο παρά ένα και τώρα «διαβολοβδομάδα»! (video)

Επιστροφή στην Ελλάδα επιστροφή στις νίκες (83-99) για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κρατά την παραγωγικότητα του πρώτου ημιχρόνου, την εμφάνιση του Ελλήνων και τη διάθεση που έδειξε. Αξιόμαχη η Καρδίτσα στο δεύτερο μέρος.

Μετά τη συντριβή στην Πόλη, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη περισσότερο από τίποτα άλλο μία πειστική εμφάνιση και τέτοια έκανε το βράδυ της Κυριακής στην Καρδίτσα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, ήταν ασταμάτητοι στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκαν στο 4-1 στη βαθμολογία και «ανέβηκαν» κάπως ψυχολογικά ενόψει της απαιτητικής εβδομάδας που έρχεται στην Ευρωλίγκα, η οποία θα είναι και διπλή. Πολύ καλά δείγματα για τους Θεσσαλούς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που πάλεψαν το ματς και έκλεισαν τη διαφορά.

Το ματς

Από νωρίς ήθελε να…  καθαρίσει την υπόθεση νίκη ο Παναθηναϊκός και αυτό φάνηκε ότι θα συμβεί από τα πρώτα λεπτά. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με δύο τρίποντα του Ουίλιαμς, βρέθηκαν μπροστά με 5-11 στο 4:27. Οι γηπεδούχοι δεν παραιτήθηκαν αμαχητί και μείωσαν σε 10-13 με καλάθι του Μποεχάιμ, όμως μέχρι εκεί. Οι παίκτες του Ράντονιτς πάτησαν γκάζι στο επόμενο δίλεπτο, έτρεξαν ένα σερί 2-9 και έφτασαν νωρίς νωρίς σε διψήφια διαφορά (12-22, 8’). Λίγο νωρίτερα είχαμε και την ταυτόχρονη παρουσία και των τριών αδερφών Καλαιτζάκη στο παρκέ, σε μία σπάνια και ιδιαίτερη στιγμή.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ηγούταν επιθετικά του Παναθηναϊκού και τον κρατούσε σε απόσταση… ασφαλείας αν και η Καρδίτσα το πάλευε με «νύχια και με δόντια» να μείνει στη διεκδίκηση του ματς (23-29, 12’ με δίποντο του Γόντικα). Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί του παιχνιδιού αφού ο Παναθηναϊκός πάτησε το.. γκάζι και δεν άφησε το πόδι από εκεί μέχρι την ανάπαυλα. Οι παίκτες του Ράντονιτς πέτυχαν 28 πόντους σε 7μιση λεπτά με «καυτό» και άχαστο Γιώργο Παπαγιάννη και έκλεισαν το πρώτο μέρος στο +19 (38-57).

Παρά τη διαφορά που βρέθηκαν να κυνηγούν και τον απροσπέλαστο αρχηγό του «τριφυλλιού», οι γηπεδούχοι δεν τα πράτησαν ούτε στις... παρυφές των 20 πόντων. Ο Μπέιτμον πήρε τη σκυτάλη από τον Μπεχάιμ και «ροκάνισανν» την διαφορά, φτάνοντας έως και στο -15. (56-71) πριν κλείσει το 3ο δεκάλεπτο στο 59-76.

Ο δείκτης του σκορ «έπεσε» ακόμα πιο χαμηλά, στους 13 πόντους μετά από ένα τρίποντο του Γιάννη Αγραβάνη (65-78 στο 31') αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να μπει σε περιπέτεις και «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πραγματοποίησε το καλύτερο του φετινό ματς, με τους Έλληνες των «πρασίνων» εν γένει να δείχνουν ένα καλό πρόσωπο.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 38-57, 59-76, 82-99

Το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0