Basket Talk

ΑΕΚ - Ιωνικός 92-77: Εκπληκτική η «Ένωση», νίκησε εις... μνήμην του Γέλοβατς (video)

ΑΕΚ - Ιωνικός 92-77: Εκπληκτική η «Ένωση», νίκησε εις... μνήμην του Γέλοβατς (video)
Η ΑΕΚ πήρε την άνετη νίκη επί του Ιωνικού με 92-77 και ανέβηκε στο 5-1, ρίχνοντας τους Νικαιώτες στο 1-5, με τους Αμερικανούς της «Ένωσης» να κάνουν... πάρτι λίγες μέρες πριν το «ματς τελικό» με την Βόννη για το BCL
Σχετικά Άρθρα
Εύκολο απόγευμα για την ΑΕΚ στο 1ο ματς στο κλειστό των Άνω Λιοσίων από την ημέρα που αυτό μετονομάστηκε σε «Στέφαν Γέλοβατς». Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, λόγω της παρουσίας στο γήπεδο της οικογένειας του αδικοχαμένου Σέρβου, με αποκορύφωμα την στιγμή που ο αρχηγός Δημήτρης Μαυροειδής έδωσε στον συγκινημένο πατέρα του Γέλοβατς την φανέλα με το όνομα του παιδιού του, η «Ένωση» πήρε τη νίκη με 92-77. 


Το ματς 

Ο Ιωνικός μπορεί να προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 2-6 όμως οι γηπεδούχοι με επιμέρους 24-8 έκλεισαν την 1η περίοδο προηγούμενοι με +14. Οι παίκτες του Ηλία Κανζτούρη έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας, πάνω από τους 10 πόντους καθ' όλη τη διάρκεια, φτάνοντας στο τέλος σε μια πολύ εύκολη νίκη. Μάλιστα κατά διαστήματα η ΑΕΚ, για την οποία αγωνίστηκε για 1η φορά φέτος ο Δημήτρης Φλιώνης, πρόσφερε και θέαμα κυρίως με τις εξαιρετικές συνεργασίες των Αμερικανών της.

Κορυφαίοι για τους νικητές ο Ακίλ Μίτσελ (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Τιμ Φρέιζερ (22 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ), με τον ΜακΓκρίφ να είναι για μια ακόμη φορά φέτος εξαιρετικός με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για τον Ιωνικό προσπάθησε πολύ ο... αειθαλής Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 19 πόντους, ενώ ο Χόκινς πέτυχε 21.

Κομβικό ρόλο έπαιξε η αστοχία του Χάμιλτον στο ντεμπούτο του (2/11 εντός πεδιάς) με τους υπόλοιπους να μην μπορούν να καλύψουν την... απουσία του από το σκοράρισμα παρά τις 10 ασίστ που μοίρασε ο Αμερικανός, ο οποίος στα τελευταία δευτερόλεπτα και με το ματς να έχει κριθεί χτύπησε τον Παπαδάκη και αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ... 

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 51-36, 72-57, 92-77

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Έκτορας Σταυρόπουλος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0