Basket Talk

«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ο Ιτούδης στο 70,6% των αγώνων του με τους… πράσινους! (video)

«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ο Ιτούδης στο 70,6% των αγώνων του με τους… πράσινους! (video)

«Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο» τραγουδούσαν οι Πυξ Λαξ ή σε στέλνουν στην… κόλαση αν απομονώσουμε τον Παναθηναϊκό και το Δημήτρη Ιτούδη. Η συντριβή του «τριφυλλιού» από τη Φενέρ σήμανε την έκτη συνεχόμενη νίκη του Έλληνα τεχνικού επί των «πρασίνων» και 12η συνολικά σε 17 ματς, από το 2015 και μετά που τους αντιμετώπισε για πρώτη φορά.

Τα κομπιουτεράκια βγήκαν για άλλη μία φορά φέτος μετά από παιχνίδι του Παναθηναϊκού και δεν ήταν για καλό σκοπό. Το «τριφύλλι» έφυγε… ταπεινωμένο από την Πόλη, με την τρίτη πιο βαριά ήττα της ιστορίας του στη Euroleague και για το γεγονός αυτό οφείλεται εν πολλοίς και ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Έλληνας τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα ισχυρότατο σύνολο στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε που προελαύνει στην κορυφή της βαθμολογίας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Διότι σε μία συντριβή, μερίδιο ευθύνης έχει και το θύμα αλλά και ο θύτης και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, η αλήθεια είναι πως έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση απ΄ όταν οι… δρόμοι του χώρισαν με τους «πράσινους» και μετά.

Από μέρος των επιτυχιών σε… κακό μπελά!

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο πλάι του δασκάλου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πανηγυρίζοντας πολλές κούπες στον Παναθηναϊκό. Από το 1999 μέχρι και το 2012 υπήρξε στο πλευρό του Σέρβου τεχνικού και κομμάτι των 5 τίτλων της Ευρωλίγκας που οι «πράσινοι» κατέκτησαν στο διάστημα αυτό. Ωστόσο κάπου εκεί είπε να… ανοίξει τα φτερά του και να πάρει εκείνος το «τιμόνι» ομάδων, μακριά από την Ελλάδα. Η πορεία του από τότε και τα πεπραγμένα του τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους κόουτς στην Ευρώπη και η πρώην ομάδα του, το έχει νιώσει για τα καλά στο «πετσί» της.
3464882.jpg

Το 2015 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι Ιτούδης και Παναθηναϊκός, με τον 52χρονο πλέον τεχνικό να είναι ο μεγάλος νικητής. Η συνάντησή τους ήταν στο πλαίσιο των playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους Ρώσους να παίρνουν την πρόκριση με 3-1, χάρη σε ένα εντυπωσιακό διπλό στο ΟΑΚΑ (55-74, Game 4).

Από εκεί και πέρα αντάμωσαν μονάχα σε κανονική διάρκεια της Euroleague και σε συνολικά 12 αναμετρήσεις εκ των οποίων μόνο οι τέσσερεις είχαν... πράσινη απόχρωση. Βέβαια οι τρεις από αυτές τις 4 νίκες ήρθαν συνεχόμενα, με τον Παναθηναϊκό να μένει αήττητος τη σεζόν (2018-19) και να φεύγει αλώβητος από τη Μόσχα και την επόμενη σεζόν σε ματς-θρίλερ (102-106).

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πανηγύρισαν οι «πράσινοι» μπροστά στα μάτια του Δημήτρη Ιτούδη. Από τότε, ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, μετά έξι σερί νίκες, μαζί με αυτή που πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής (18/11) στην Ulker Sports Arena, η οποία ήταν και η πρώτη με άλλη ομάδα εκτός της ΤΣΣΚΑ.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0