Basket Talk

Με αφαίρεση 2 βαθμών απειλείται ο Παναθηναϊκός επειδή δεν δίνει άδεια στον Παπαγιάννη

tags :
Με αφαίρεση 2 βαθμών απειλείται ο Παναθηναϊκός επειδή δεν δίνει άδεια στον Παπαγιάννη

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Ειδικός Κανονισμός Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ βάσει του οποίου οι πράσινοι λόγω της άρνησής τους να δώσουν άδεια συμμετοχής στην Εθνική στον Γιώργο Παπαγιάννη όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδία υπόκεινται σε αφαίρεση δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της Α1.

Η βαριά ήττα από τη Λετονία το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο, ήττα που μετέτρεψε τον αγώνα με το Βέλγιο σε ματς-κλειδί για την πρόκριση ή όχι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 έβγαλε στην επιφάνεια όλα όσα κρύβονταν κάτω από το χαλάκι τις προηγούμενες μέρες από την Ομοσπονδία.

Η ΕΟΚ θυμίζουμε ότι από την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου όταν ανακοίνωσε τους παίκτες που κλήθηκαν στην προετοιμασία για τους αγώνες με Λετονία και Βέλγιο δεν συμπεριέλαβε (άγνωστο γιατί) στη λίστα των παικτών παίκτες ομάδων της Ευρωλίγκα και αρκέστηκε στο αόριστο “θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τους παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκα”.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει του Ειδικού Κανονισμού Εθνικών ομάδων της Ομοσπονδίας οι σύλλογοι και οι διεθνείς που καλούνται στις εθνικές ομάδες πρέπει να ενημερώνονται τουλάχιστον 7 μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας όπως αναφέρει το άρθρο 22 παράγραφος 3του κανονισμού. Ενημερώθηκαν λοιπόν σχετικά οι ελληνικές ομάδες και εν προκειμένω Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το ποιους παίκτες ζητάει ο Ομοσπονδιακός προπονητής και η Εθνική ομάδα για την προετοιμασία; Και αν ναι, γιατί τα ονόματά τους δεν ανακοινώθηκαν όπως όφειλε η Ομοσπονδία την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μαζί με τις άλλες κλήσεις;

1_12.png

Πάμε όμως και στο δια ταύτα. Η ΕΟΚ με την ανακοίνωσή της το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου έκανε λόγο για άρνηση του Παναθηναϊκού να δώσει άδεια στον Γιώργο Παπαγιάννη. Κάτι που αν ισχύει τελικά και ο παίκτης δεν συμμετάσχει στην προετοιμασία του αγώνα με το Βέλγιο βάσει του κανονισμού Εθνικών Ομάδων, άρθρο 27 παράγραφος 4 θα φέρει τους πράσινους αντιμέτωπους με ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της Α1! Θυμίζουμε ότι δύο ώρες πριν την ανακοίνωση της ΕΟΚ το μεσημέρι του Σαββάτου ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για "εκβιασμό" από πλευράς Ομοσπονδίας αναφερόμενος, σε ποστάρισμά του στο instagram, στις κλήσεις διεθνών στην Εθνική.

2_13.png

Πλέον, μένει να δούμε ποιος θα βγει… νικητής σε αυτό το power game που παίζεται στις πλάτες της Εθνικής ομάδας.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0