Basket Talk

Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου 2023: Νίκη στο Βέλγιο ίσον πρόκριση, ήττα ίσον (σχεδόν) καταστροφή

Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου 2023: Νίκη στο Βέλγιο ίσον πρόκριση, ήττα ίσον (σχεδόν) καταστροφή

Η νίκη της Τουρκίας επί του Βελγίου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β Φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε θα απλοποιήσει (σε περίπτωση νίκης της Εθνικής μας τη Δευτέρα) είτε θα μπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση (σε περίπτωση ήττας μας στο Μονς) για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Σχετικά Άρθρα

Για την Εθνική μας λοιπόν τα πράγματα είναι απλά. Με νίκη στο Βέλγιο το βράδυ της Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και παράλληλα ήττα της Τουρκίας από τη Σερβία στο Βελιγράδι την ίδια ώρα εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Και αυτό γιατί ακόμη και αν ηττηθεί στους δύο αγώνες που θα γίνουν για το τελευταίο “παράθυρο” στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 από Σερβία (εντός) και Λετονία (εκτός) θα υπερτερεί σε κάθε διπλή ή τριπλή ισοβαθμία στην οποία θα περιλαμβάνονται Βέλγιο και Τουρκία απέναντι στις οποίες θα μετράει από 2 νίκες στα μεταξύ τους ματς.

Τα πράγματα όμως θα γίνουν όχι απλά ζόρικα αλλά πολύ άσχημα σε περίπτωση ήττας από τους Βέλγους

Με ήττα λοιπόν η «επίσημη αγαπημένη» θα μπει και… επίσημα σε περιπέτειες ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της. Με δεδομένο ότι η Λετονία μετά τη νίκη της επί της Εθνικής μας και την ήττα του Βελγίου έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε από τον όμιλό μας και μαθηματικά θα απομένουν δύο εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική θα πρέπει πάσει θυσία να νικήσει στις 24 Φεβρουαρίου εντός έδρας τη Σερβία και την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας την αδιάφορη Λετονία για να προκριθεί σίγουρα. Οποιαδήποτε επιπλέον ήττα θα σημαίνει κατά 99% αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ειδικά στο ματς με τη Σερβία.

Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας αυτός έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 ενώ την ίδια μέρα ο Ολυμπιακός βάσει προγράμματος θα παίξει για την Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Βαλένθια στην Ισπανία ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει την προηγούμενη (23/2) στο Μιλάνο με την Αρμάνι κάτι που με βάση τις παρούσες συνθήκες καθιστά απαγορευτική και σχεδόν απίθανη τη συμμετοχή παικτών των δύο αυτών ομάδων κόντρα στους Σέρβους.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0