Basket Talk

Ολυμπιακός - Παρτιζάν 87-58: Λαρεντζάκη εσύ... σούπερ-σταρ! (video)

Ολυμπιακός - Παρτιζάν 87-58: Λαρεντζάκη εσύ... σούπερ-σταρ! (video)
Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε της Παρτιζάν με 87-58 στο ΣΕΦ και ανέβηκε στο 5-2, ρίχνοντας τους Σέρβους στο 3-4 για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Απίστευτο ξέσπασμα από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στο 3ο δεκάλεπτο, που με 11 συνεχόμενους πόντους σε 2'25'', σήκωσε στον... αέρα το Φαληρικό γήπεδο και έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την ώθηση που χρειάζονταν για να φτάσουν στη νίκη! 
Ο Ολυμπιακός, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από Μονακό και Βαλένθια στο ΣΕΦ, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και το έκανε με εμφατικό τρόπο, αφού επικράτησε της Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, με 87-58 και ανέβηκε στο 5-2! Καθοριστικός για άλλη μια φορά φέτος, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που με 14 πόντους (τους 11 συνεχόμενους στο τέλος της 3ης περιόδου) και 2 κλεψίματα σε μόλις 13'33'', ουσιαστικά ήταν αυτός που χάρισε την νίκη στους «ερυθρόλευκους». Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Κώστα Σλούκα με 17 πόντους και 8 ασίστ, με τους Σέρβους να καταρρέουν στην 4η περίοδο, με το επιμέρους σκορ στα τελευταία 11'50'' του αγώνα να είναι 27-4 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα

Το ματς 


Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγώνα, με μεγάλη διάθεση στην άμυνα, ήλεγξε τα ριμπάουντ με την παρουσία του Φαλ να δεσπόζει και προσπάθησε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Στην επίθεση, ο Αϊζάια Κάνααν με 5 πόντους στα πρώτα λεπτά, με lay up στον αιφνιδιασμό και τρίποντο και φάουλ, έβαλε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με 11-2 και στη συνέχεια ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου με μακρινό σουτ έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (14-4 στο 5'). 

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Κέβιν Πάντερ ήταν για άλλη μια φορά φέτος... καυτός, ξεκινώντας τον αγώνα με 7 πόντους, όμως έμοιαζε απελπιστικά μόνος στην επίθεση των Σέρβων, με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται και με τρίποντο του Πίτερς και καλάθι και φάουλ του Σλούκα να ανεβάζει για 1η φορά τη διαφορά στους 12 πόντους (30-18 στο 13'). Σε εκείνο το σημείο Τζέιμς Νάναλι ανέλαβε... δράση και φτάνοντας τους 10 πόντους βοήθησε την Παρτιζάν να τρέξει ένα σερί 7-0 για να μειώσει στους 5 (30-25 στο 15').

Το time out και οι φωνές του Μπαρτζώκα φάνηκε να... έπιασαν τόπο με τον Ολυμπιακό να επανέρχεται και να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στους 11 (45-34), χάρη κυρίως στα συνεχόμενα τρίποντα από Σλούκα, Βεζένκοφ και Πίτερς. Βέβαια οι γηπεδούχοι «κατάφεραν» στα τελευταία 12'' του ημιχρόνου και με τη μπάλα δικιά τους μετά από time out, να δεχθούν 4 συνεχόμενους πόντους και να πάνε στα αποδυτήρια μόλις στο +7, μετά από κλέψιμο και αιφνιδιασμό του Γιαμ Μαντάρ και 2/2 βολές του Νάναλι... 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός παρά το εύστοχο τρίποντο του Παπανικολάου συνέχισε να έχει προβλήματα, κυρίως στο αμυντικό transition, με τους Σέρβους να μειώνουν στους 3 (48-45) τρέχοντας ένα επιμέρους 3-11 από το 19' μέχρι και το 24'. Η συνέχεια όμως ανήκε στον εκπληκτικό Γιαννούλη Λαρεντζάκη που έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με ένα απίστευτο «κρεσέντο» 11 συνεχόμενων πόντων σε μόλις 2'25'' (με δίποντο, 2/2 τρίποντα και καλάθι και φάουλ), για να βάλει... φωτιά στο ΣΕΦ και να φέρει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +14 (68-54). 
Το «ερυθρόλευκο» σερί μάλιστα συνεχίστηκε, με τον Σλούκα να ευστοχεί για τρεις στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου, για το 11-0 μετατρέποντας το 60-54 πριν αρχίσουν τα... όργια του Λαρεντζάκη, σε 71-54, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +17 και στη συνέχεια να διαλύουν την Παρτιζάν! Οι Σέρβοι πέταξαν «λευκή πετσέτα» στο 4ο δεκάλεπτο, σημειώνοντας μόλις 4 πόντους, με τη διαφορά στο τέλος να φτάνει μέχρι και το +31 (87-56) και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την επιστροφή του στις νίκες!

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0