Basket Talk

Ολυμπιακός – Πάντερ, ΛεNτέι: Σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω! (video)

Ολυμπιακός – Πάντερ, ΛεNτέι: Σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω! (video)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τo βράδυ της Πέμπτης (10/11, 21:00) την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχοντας πολλά που τους συνδέουν. Το BN Sports στέκεται στο δήμιο του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα, Κέβιν Πάντερ και τον Ζακ ΛεΝτέι, που επιστρέφουν εκεί που ξεκίνησαν όλα, πιο έτοιμοι και πιο ικανοί από ποτέ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αποφύγει να… τριτώσει το κακό και η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα το βράδυ της Πέμπτης (10/11, 21:00) θα είναι το «γιατρικό» του. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να κάμψει την αντίσταση της φορμαρισμένης Παρτιζάν, με την οποία έχουν βίους αντίθετους στην εκκίνηση της φετινής Ευρωλίγκας.

Αρκετά γνώριμα πρόσωπα αναμένεται λοιπόν να πατήσουν το παρκέ του ΣΕΦ καθώς Ιωάννης Παπαπέτρου, Κέβιν Πάντερ και Ζακ ΛεΝτέι έχουν ζήσει ένα κομμάτι της καριέρας τους στον Πειραιά. Για άλλους πιο ευχάριστες και για άλλους πιο δυσάρεστες οι αναμνήσεις που θα ξυπνήσουν στο φαληρικό γήπεδο, έχοντας μεταξύ τους βέβαια ένα κοινό στοιχείο. Την «κόκκινη» αφετηρία. Το BN Sports αφιερώνει λίγο χρόνο στους δύο Αμερικανούς για τους οποίους ο Ολυμπιακός αποτέλεσε το… πλατύσκαλο για να παραμείνουν στην ελίτ.

Κέβιν Πάντερ

Σε δαιμονιώδη κατάσταση δείχνει στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ο Κέβιν Πάντερ με τον Ομπράντοβιτς να του έχει δώσει απλόχερα την… μπαγκέτα της επίθεσης και τον ίδιο να φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια «κατά ριπάς». Ο 29χρονος πλέον πρώην παίκτης του Λαυρίου και της ΑΕΚ, φιγουράρει στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερ με 18.5 πόντους, έχοντας μετατρέψει τη Ζαλγκίρις και τον Παναθηναϊκό σε πρόσφατες «λείες» σε πρόσφατες «λείες» των ορέξεών του.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο BCL και η κατάκτηση της διοργάνωσης της FIBA με την ΑΕΚ (ποιος φίλος της «Ένωσης» θα ξεχάσει εκείνο το τρίποντο στη Νίμπουργκ άλλωστε) και τη Βίρτους Μπολόνια αντίστοιχα, τον προετοίμασαν για το μεγάλο βήμα στη Euroleague. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον εμπιστεύθηκε, εκείνος έδειξε και στον Πειραιά μέρος των δυνατοτήτων του αλλά χρειαζόταν κι’ άλλο χρόνο και αυτό ήταν φανερό. Υπομονή όμως τη σεζόν 2019-20 δεν υπήρχε στον Ολυμπιακό και ο Πάντερ, με τη φυγή του ανθρώπου που τον έφερε, μάζεψε τα ταλέντα του και μετακόμισε για άλλες, «αδερφικές πολιτείες».

Η συνέχεια πάνω κάτω γνωστή. Ξέσπασε ο Covid-19, η χρονιά στον Ερυθρό Αστέρα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, όμως η Αρμάνι τον επέλεξε και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο απόφοιτος του Τένεσι αποτελούσε μόνιμη απειλή στην ιταλική περιφέρεια, πραγματοποιώντας μάλιστα μια «μυθική» εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, το Γενάρη του 2021,στο Mediolanum. Εκεί διέλυσε την πρώην ομάδα του με τετραπλό ρεκόρ καριέρας, όντας ασταμάτητος. Μάλιστα, πήρε γεύση και από Final 4 εκείνη τη σεζόν, για να γίνει το καλοκαίρι του 2021 ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του σερβικού μπάσκετ. Πέρα από τα πολλά μηδενικά που προστίθενται μηνιαίως στον τραπεζικό του λογαριασμό, το να θέλει ο Ζοτς να σου δώσει τα «κλειδιά» της επίθεσης, δεν είναι μικρό πράγμα και φαίνεται από την αυτοπεποίθηση με την οποία αγωνίζεται ο ίδιος ο Πάντερ, πλέον.

235b348a-pao-part-pu-el-2023-625x375_1.jpg

Ζακ ΛεΝτέι

Η δική του περίπτωση έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Πάντερ στην επομένη του Πειραιά στάση, καθώς ήρθε με μικρότερες προσδοκίες στον Ολυμπιακό αλλά τις εκπλήρωσε και με το παραπάνω. Ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα 18 του, έφτασε μια χρονιά νωρίτερα στους «ερυθρολεύκους», στην τελευταία σεζόν του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της ομάδας και υπήρξε άλλο ένα επιτυχημένο κομμάτι του undersized σέντερ, μοτίβου. Βέβαια υπό αυτό το σκεπτικό ήρθε, ασχέτως αν κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτοξεύτηκε αγωνιζόμενος στη θέση «4».

Η μετάβαση από το Ισραήλ δεν τον φόβισε, εμπιστεύθηκε τις δυνατότητές του και έμαθε πολλά από τους έμπειρους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός αποτέλεσε… σχολείο για εκείνον και ο ίδιος «σφουγγάρι» που πρόσθετε συνεχώς πράγματα στο παιχνίδι του. Δίπλα στον Σάρας έκανε μίνι-μεταπτυχιακό στην τακτική για να μπορέσει έπειτα να σταθεί επάξια στο Μιλάνο και την Αρμάνι του Final-4, μαζί με τον Πάντερ.

Το όραμα όμως και η ισχύς του Ομπράντοβιτς είναι πόλος έλξης για οποιονδήποτε αθλητή. Ο Ζακ ΛεΝτέι διανύει τη δεύτερη χρονιά του στο Βελιγράδι και μοιάζει καλύτερος από ποτέ. Έχει βελτιώσει όλους τους τομείς της στατιστικής του, αγωνιζόμενος κυρίως ως πάουερ φόργουορντ και αποτελεί ένα βασικό «γρανάζι» στην μηχανή του Ζέλικο που αρχίζει και παίρνει… μπρος. Μαζί με τον Λεσόρτ έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών, ικανό για μεγάλες «ζημιές».

E_kOidZXMAM9NCK_1.jpgΤο κατά πόσο θα στρέψουν πάνω τους τους προβολείς του ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης και αν θα συνεχίσουν στον ίδιο, αμείωτο, ρυθμό είναι άγνωστο. Αυτό όμως που είναι εμφανές και ξεκάθαρο είναι πως οι Κέβιν Πάντερ και Ζακ ΛεΝτέι χρησιμοποίησαν τον Ολυμπιακό ως εφαλτήριο μιας λαμπρής, στο ευρωπαϊκό στερέωμα, καριέρας που τα καλύτερα ακόμα δεν έχουνε ‘ρθει.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0