Basket Talk

Φόστερ, Πέρι, Μπέντιλ: Από… νισάφι στον Παναθηναϊκό, χρυσάφι οπουδήποτε αλλού! (video)

Φόστερ, Πέρι, Μπέντιλ: Από… νισάφι στον Παναθηναϊκό, χρυσάφι οπουδήποτε αλλού! (video)

Μπορεί να ήρθαν στον Παναθηναϊκό με περγαμηνές όμως πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Παρόλα αυτά από την επόμενη κιόλας… στάση τους (με εξαίρεση τον Μπέντιλ) αποδεικνύουν πως μάλλον οι άνθρωποι των «πρασίνων» έσφαλαν μαζί τους. Οι Μάρκους Φόστερ, Κέντρικ Πέρι και Μπέντζαμιν Μπέντιλ έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν, φανερώνοντας πως το πρόβλημα στο «τριφύλλι», δεν ήταν ατομικό.

Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι είναι που έρχονται σε μια ομάδα και δεν πιάνουν. Άλλωστε, μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είχε την ποιότητα του παρελθόντος και να υπήρχε χώρος να λάμψουν, ωστόσο το σύνολο τους τράβηξε προς τα κάτω. Όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Κέντρικ Πέρι, Μάρκους Φόστερ και Μπέντζαμιν Μπέντιλ χάθηκαν στην μετριότητα των «πρασίνων» και τα πεπραγμένα τους στην εκκίνηση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, το φανερώνουν και με το παραπάνω.

 

Μπέντζαμιν Μπέντιλ: Η υποψία στην Αρμάνι έγινε πράξη στον Αστέρα!

Ο 27χρονος πλέον Αμερικανός ήρθε στον ελληνικό μικρόκοσμο το καλοκαίρι του 2018 για χάρη του Περιστερίου. Ήδη από την πρώτη του κιόλας χρονιά στα δυτικά προάστια έδειξε ότι είναι για μεγαλύτερα πράγματα και η ευκαιρία του δόθηκε αμέσως, μέσω Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2019-20 κινήθηκε σε… ρηχά νερά, μετρώντας μόλις 3.1 πόντους και 2 ριμπ. στη Euroleague για να ακολουθήσει μία βελτιωμένη έκδοσή του (6 π., 2.6 ριμπ) χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να κάνει τη διαφορά και να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας να τον κρατήσουν.

Το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη Μπασακσεχίρ και τα προβλήματα τραυματισμών στο Μιλάνο, τον έκαναν και πάλι Ευρωλιγκάτο, κινούμενο πάνω-κάτω, όπως στη δεύτερη χρονιά του με το «τριφύλλι». Το καλοκαίρι που μας πέρασε εμφανίστηκε ο Ερυθρός Αστέρας και ταυτόχρονα η εκτόξευση. Η απόδοση του Μπέντιλ έχει ξεπεράσει αναμφισβήτητα κάθε προσδοκία των Σέρβων, οι οποίοι ανάμεσα σε τόση ατομική ποιότητα, βλέπουν τον Αμερικανό να ηγείται τόσο στο σκοράρισμα (14.2 π.) όσο και στα ριμπάουντ (6.2). Βέβαια το »απουσιολόγιο» στην κόκκινη πλευρά του Βελιγραδίου είχε μπόλικες σημειώσεις ως τώρα, ωστόσο οι αριθμοί στο μπάσκετ λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια και είναι γεγονός πως ο Μπέντιλ αποτελεί τον πιο απειλητικό «ερυθρόλευκο» ως τώρα.

Μάρκους Φόστερ: Ξαναπήρε το... όπλο του και το Περιστέρι έγινε λεία στις ορέξεις του!

Η περίπτωση του Μάρκους Φόστερ διαφέρει εκείνης του Μπέντζαμιν Μπέντιλ διότι απουσιάζει το κομμάτι της σταδιακής βελτίωσης και της κορύφωσης. Η καριέρα του στη «γηραιά ήπειρο» μοιάζει περισσότερο με καμπύλη που έκανε μεγάλη… κοιλιά και επανέρχεται στα υψηλά στάνταρ.

Ο Φόστερ αν και ήρθε στην Αθήνα ως ένας σκόρερ ολκής, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε στην πράξη. Παρόλο που είχε χρόνο για να φανερώσει τις επιθετικές του αρετές, δεν προσέφερε παρά ελάχιστα και αποχώρισε με το ταμείο αρνητικό. Ωστόσο, μετά από μία ενδιάμεση στάση στη αναπτυξιακή ομάδα των Ρόκετς στην G-League και τους Βάιπερς, επέστρεψε δριμύτερος στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και θυμίζει τον παίκτη που έκανε πράματα και θάματα στη Χαποέλ Χολόν (2019-20).

Με τη Ρίτας Βίλνιους κάνει… όργια και το Περιστέρι του Σπανούλη το έμαθε από «πρώτο χέρι», κάνοντας double-double (24 π., 10 ριμπ, 6 ασ.) στο πρόσφατο παιχνίδι τους για το BCL στη Λιθουανία. Κι’ όμως δε σταμάτησε εκεί. Απέναντι στη Ζάλγκιρις ήταν φανταστικός, σκοράροντας 33 πόντους και 11 από τους τελευταίους 13 της ομάδας του, την οποία πήρε από το χέρι μέχρι τη νίκη. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν, παρά ταύτα ο Φόστερ φαίνεται πως ξαναβρίσκει τον killer που έκρυβε μέσα του.

Κέντρικ Πέρι: Μόνο στον Παναθηναϊκό δεν έπιασε!

Ο υπότιτλος και μόνο δίνει το στίγμα των όσων θα ακολουθήσουν. Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο και η Ευρώπη γίνεται μάρτυρας αυτού από το 2015. Αργά και σταθερά ανέβαινε κλίμακες και επίπεδα για να παίξει την περασμένη σεζόν στην πιο απαιτητική πίστα της καριέρας του. Και έχανε σ΄ αυτή ή έστω δεν ξεχώριζε, επανειλημμένα. Μαζί του και ο Παναθηναϊκός φυσικά που περίμενε αρκετά από τον νατουραλιζέ, βασικό ποιντ γκαρντ του Μαυροβουνίου.

Ο Πέρι βρήκε τη νέα του μπασκετική στέγη στην Ανδαλουσία και τη Μάλαγα, η οποία ναι μεν δεν ανήκει στην ελίτ όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποια αμελητέα ποσότητα. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πρόκειται για μία ιστορική ομάδα, από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση του BCL και μέλος του καλύτερου, μακράν του δεύτερου, πρωταθλήματος στην Ευρώπη. Και εκεί ο 29χρονος δεν έχει το ρόλο του κομπάρσου. Δεν «βγάζει μάτια» ακόμα, όμως κάθε ματς που περνάει βελτιώνεται, συνεισφέροντας μεταξύ άλλων και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού της Ουνικάχα, αντιπάλου του ΠΑΟΚ.

Για να «πιάσει» ένας αθλητής σε μια ομάδα χρειάζεται ένας συνδυασμός δεδομένων. Δεν είναι ούτε οι πρώτοι αλλά ούτε και οι τελευταίοι που επιβεβαιώνουν τη φράση «είδον, ήλθον και απήλθον». Παρόλα αυτά, η αγωνιστική τους εξέλιξη δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο  ότι η ευθύνη που δεν έριξαν… άγκυρα στο «πράσινο στρατόπεδο» δεν βαραίνει μόνο εκείνους.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0