Basket Talk

Ιωνικός - Ολυμπιακός 81-107: Απόλυτος Βεζένκοβ και «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα στη Νίκαια (video)

Ιωνικός - Ολυμπιακός 81-107: Απόλυτος Βεζένκοβ και «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα στη Νίκαια (video)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 107-81 στην έδρα του Ιωνικού Νίκαιας και συνεχίζει αήττητος στην κορυφή της Basket League. 

Οι ερυθρόλευκοι ξέσπασαν μετά την ευρωπαϊκή τους ήττα από την Βαλένθια, με θύμα τους τον Ιωνικό. Η ομάδα του Κώστα Μέξα στάθηκε αξιοπρεπέστατα για ένα ημίχρονο, αλλά στην συνέχεια υπέκυψε στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Ελλάδος. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο συνήθης ύποπτος Σάσα Βεζένκοφ των 24 π., ενώ στην αντίπερα όχθη ο αειθαλής Μαυροκεφαλίδης πέτυχε 20.

Παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων και με μικρή διακοπής λόγω πυρσών στο Κλειστό του Πλάτωνα, ο Ολυμπιακός πήρε θετικό πρόσημο στην επίθεση... όχι όμως και στην άμυνα.


Mε το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα μικρό 8-0 και έπειτα από δίποντη προσπάθεια του Γουόκαπ πήραν από νωρίς προβάδισμα 6 πόντων (8-2, 3'38''). O Ιωνικός ακολούθησε στο σκοράρισμα, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, αλλά με το πέρας της περιόδου είδε τους αντιπάλους του να ανεβάζουν στροφές. Διαδοχικά τρίποντα των Κάνααν και Παπανικολάου στα τελευταία 40'' έγραψαν το 22-30.

Εν συνεχεία των όσων προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βάζουν πίεση στην ομάδα της Νίκαιας και με το πέρας του πρώτου πενταλέπτου της δεύτερης περιόδου εκτόξευσαν το προβάδισμα στο +14, χάρη σε σουτ του Σλούκα πίσω από τα 6,75 μ. . Και όμως οι παίκτες του Κώστα Μέξα έβγαλαν αντίδραση και πλήγωσαν την άμυνα του Ολυμπιακού. Η φροντλάιν έκανε ζημιές κάτω από το αντίπαλο καλάθι (Χόκινς 12π. - Μαυροκεφαλίδης 10 π.), ώστε στο ημίχρονο η διαφορά να παραμείνει σε φυσιολογικά πλαίσια (43-50).

 H επιστροφή από τα αποδυτήρια βρήκε τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ρυθμό και να πιάνει τα κλασικά του στάνταρ. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν αλάνθαστος (24 π. -6/6 διπ, 2/2 τριπ, 6/6 βολές), έγινε κυρίαρχος στο παιχνίδι μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Ιωνικό. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Μπολομπόι εκτόξευσε την διαφορά στο +20 με δεξί χουκ στην λήξη του χρόνου.


Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκαν οι Πειραιώτες στην τελευταία περίοδο με διάθεση να καθαρίσουν οριστικά τις τύχες της αναμέτρησης. Έτρεξε σερί 10-0 (09'07'' - 5'53'') και με προσπάθεια του Λούντζη πήρε προβάδισμα 30 πόντων, κάνοντας τα τελευταία λεπτά τυπική διαδικασία.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 43-50, 61-81, 81-107

Τα στατιστικά του αγώνα

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0