Basket Talk

Λαύριο - ΑΕΚ 67-84: Ο Ξανθόπουλος... κέρναγε, ο ΜακΓκρίφ έπινε για την «Ένωση» (video)

Λαύριο - ΑΕΚ 67-84: Ο Ξανθόπουλος... κέρναγε, ο ΜακΓκρίφ έπινε για την «Ένωση» (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με σχετική άνεση του Λαυρίου για την 5η αγωνιστική της Basket League και ανέβηκε στο 4-1, την ώρα που η ομάδα του Χρήστου Σερέλη παραμένει χωρίς νίκη (0-5) και στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος. 
Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ, μέσα στο Λαύριο με 84-67, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να μένει στους 0 πόντους με 11 όμως ασίστ (!) μοιράζοντας μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας του, κάτι που εκμεταλλεύτηκα οι Κάμερον ΜακΓκρίφ (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Κένι Ουίλιαμς (15 πόντοι) και Αλεξάντερ Μάντσεν (15 πόντοι). Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στο 3ο δεκάλεπτο, οπού έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν, όμως στη συνέχεια κατέρρευσαν με την ΑΕΚ να παίζει καλύτερο μπάσκετ και να βγάζει στο παρκέ τη διαφορά ποιότητας και επιθετικών λύσεων που διαθέτει.

Η Ένωση ήταν καλύτερη από την αρχή του ματς, παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης και φτάνοντας σε διψήφιες διαφορές (15-26) από το ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι έκαναν στο 2ο ημίχρονο την αντεπίθεσή τους, καταφέρνοντας να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά και να προηγηθούν (52-51 στο 28'). 

Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν περισσότερες λύσεις, ο Κένι Ουίλιαμς ανέβασε την απόδοσή του σκοράροντας από μακριά και το 4ο δεκάλεπτο βάφτηκε... κιτρινόμαυρο, με την Ένωση να ανεβάζει τη διαφορά μέχρι και το +21, φτάνοντας με άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα. Για τους ηττημένους του Λαυρίου, που είχαν μόλις 17% στο τρίποντο, ξεχώρισε ο Κόουλ με 18 πόντους και ο Νικολαΐδης με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. 


Τα δεκάλεπτα: 14-20, 33-39, 54-58, 67-84

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0