Basket Talk

Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ 80-76: Απόρθητο το... κάστρο της Ρόδου με εκπληκτικό Σταρκς! (video)

Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ 80-76: Απόρθητο το... κάστρο της Ρόδου με εκπληκτικό Σταρκς! (video)
Σε 'ενα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι στο «Νησί των Ιπποτών», ο Κολοσσός Ρόδου κράτησε αλώβητη την έδρα του, επικρατώντας στις λεπτομέρειες του ΠΑΟΚ (80-76) και ανέβηκε στο 2-3. Ψύχραιμοι στις κρίσιμες βολές στο φινάλε οι παίκτες του Παπαθεοδώρου.
Το ματς ανέμεσα στον Κολοσσό Ρόδου και τον ΠΑΟΚ αναμενόταν ντέρμπι και τέτοιο ήταν και στην πράξη (80-76). Δύο ομάδες που δεν ήθελαν να χάσουν και πάλευαν για κάθε φάση στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας της Ρόδου.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και με 7 πόντους του συνήθη ύποπτου Φράνκε, βρέθηκαν γρήγορα γρήγορα στο 4-12 του 7'. Οι Ροδίτες δυσκολεύονταν πολύ να βρουν το δρόμο προς το αντάιπαλο καλάθι, όμως Μορέιρα και Τιγκ σκόραραν και έκαναν για να κλείδουν τη διαφορά 15-16, 10'.
Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, με την αρμάδα του Παπαθεοδώρου να είναι εκνευριστικά άστοχη έξω από τη γραμμή των 6,75 όμως να σώζεται από τα ριμπάουντ που εξασφάλιζε (43-30). Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλο απόγευμα τόσο τον Ολλανδό άσο του, Γιανίκ Φράνκε όσο και τον Τζέιλεν Χαντς, οι οποίοι όμως δεν πήραν βοήθειες από τους υπόλοιπους.
Το παιχνίδι ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μπάινουν στο τελευταίο δίλεπτο ισόπαλες (71-71). Και εκεί το θρίλερ το πήρε ο πιο ψύχραιμος. Ο Σταρκς έκανε το 73-71 με 51'' να απομένουν με ένα ζευγάρι βολών όμως ο Ρένφρο δεν τον μιμήθηκε 38'' γαι το τέλςο βρίσκοντας και στις δυο, σίδερο. Η «παλιά καραβάνα» Χάρης Γιαννόπουλος δεν αστόχησε (75-71, 22'' για το τέλος) και έδωσε... αέρα 4 πόντων. Ο Χαντς δεν τα παράτησε και με 5 δικούς του πόντους κρατούσε ζωντανό τον ΠΑΟΚ, όμως οι Γιαννόπουλος και Όσμπορν ήταν και πάλι ψύχραιμοι από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» και έτσι έδωσαν τη δεύτερη νίκη στον Κολοσσό, κρατώντας τον ΠΑΟΚ στο 3-2.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-38, 63-64, 80-76

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0