Basket Talk

Χαμός με τον Ίρβινγκ στο NBA – Τέθηκε εκτός ομάδας από του Νετς για ανάρτηση με αντισημιτικό περιεχόμενο!

Χαμός με τον Ίρβινγκ στο NBA – Τέθηκε εκτός ομάδας από του Νετς για ανάρτηση με αντισημιτικό περιεχόμενο!

Σάλο προκάλεσε μια ανάρτηση του Κάιρι Ίρβινγκ με αντισημιτικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα οι Νετς να τον θέσουν εκτός ομάδας. Άργησε, αλλά απολογήθηκε ο πλέι-μέικερ του Μπρούκλιν.

Οι Μπρούκλιν Νετς, τιμώρησαν τον Κάιρι Ίρβινγκ για τουλάχιστον πέντε αγώνες χωρίς αμοιβή, απογοητευμένοι από την επανειλημμένη... αποτυχία του «να πει κατηγορηματικά ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις». Λίγο αργότερα, ο έμπειρος άσος, ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με ένα βιβλίο, που έγινε και ταινία, με αντισημιτικά στοιχεία.

Ο Ίρβινγκ είχε αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά την προπόνηση νωρίτερα την Πέμπτη και οι Νετς στη συνέχεια, δήλωσαν ότι ο πλέι-μέικερ είναι «ακατάλληλος προς το παρόν να συνδεθεί με τους Μπρούκλιν Νετς».

Ο 30χρονος από την πλευρά του, αν και άργησε, τελικά απολογήθηκε για τα όσα δημοσιοποίησε, ζητώντας συγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα.

«Σε όλες τις εβραϊκές οικογένειες και κοινότητες που πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από την ανάρτησή μου, λυπάμαι βαθύτατα που σας προκάλεσα πόνο και ζητώ συγγνώμη. Αρχικά αντέδρασα με συναίσθημα στο ότι χαρακτηρίστηκα ως αντισημίτης, αντί να εστιάσω στη θεραπευτική διαδικασία των Εβραίων αδελφών μου που πληγώθηκαν από τα σχόλια μίσους που έγιναν στο ντοκιμαντέρ. 

Θέλω να διευκρινίσω οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με την θέση μου στον αγώνα κατά του Αντισημιτισμού ζητώντας συγγνώμη για τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ χωρίς πλαίσιο και χωρίς μια τεκμηριωμένη εξήγηση που να περιγράφει τις συγκεκριμένες πεποιθήσεις στο ντοκιμαντέρ με τις οποίες συμφώνησα και διαφώνησα. Δεν είχα καμία πρόθεση να δείξω ασέβεια σε οποιαδήποτε εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος. Μαθαίνω από αυτό το ατυχές γεγονός και ελπίζω να βρούμε κατανόηση όλοι μεταξύ μας».

Παρόλα αυτά βέβαια, ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, είναι εντελώς απογοητευμένος από τα πεπραγμένα του Ίρβινγκ και σύντομα θα έχει συνάντηση μαζί του για να συζητήσουν.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0