Basket Talk

Παναθηναϊκός - Παρτιζάν 89-91: Νίκη στο ΟΑΚΑ, αγνοείται... (video)

Παναθηναϊκός - Παρτιζάν 89-91: Νίκη στο ΟΑΚΑ, αγνοείται... (video)
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ και από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς, με 89-91 και αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που ξεκινάει με 0/3 εντός έδρας τις υποχρεώσεις του στην EuroLeague... 
Σχετικά Άρθρα
Αρνητικό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό, που στο ντεμπούτο του Ντουέιν Μπέικον (17 πόντοι) και στην επιστροφή στο ΟΑΚΑ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γνώρισε την ήττα με 89-91 και για 1η φορά στην ιστορία του ξεκινάει με 3 εντός έδρας αρνητικά αποτελέσματα στη διοργάνωση. Στο 1-5 έπεσαν οι «πράσινοι», παρά την μεγάλη ανατροπή που έκαναν, επιστρέφοντας από το -18 του 1ου δεκαλέπτου και από το -10 του 3'14'' πριν το φινάλε, ενώ η Παρτιζάν ανέβηκε στο 3-3, με τον Κέβιν Πάντερ να είναι και πάλι εκπληκτικός με 29 πόντους, καθορίζοντας την μοίρα του αγώνα. 

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και με τον Πάντερ να βρίσκει από νωρίς το... χέρι του (3/4 τρίποντα και 14 πόντοι στο 1ο δεκάλεπτο!) ευτύχησαν να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (2-13) στα πρώτα 3'30'' του αγώνα. Ο Ντουέιν Μπέικον σκόραρε από τη γραμμή των βολών τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στο ματς αλλά και τους πρώτους δικούς του με την πράσινη φανέλα και στη συνέχεια ο ίδιος πέτυχε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. 

Οι Σέρβοι όμως συνέχισαν να «πληγώνουν» την άμυνα του «τριφυλλιού» και με σερί 10-0 μετέτρεψαν το 13-21 σε 13-31, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +18 λίγο πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να προλαβαίνει το χρονόμετρο για ένα φοβερό τρίποντο πολύ πίσω από το κέντρο στο τέλος της περιόδου. 
Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς κατάφεραν να «σφίξουν» την άμυνά τους και με τους Παπαγιάννη και Ουόλτερς να μπαίνουν στην επιθετική... εξίσωση έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου (28-37 στο 16'), με το επι μέρους σκορ να είναι 15-6 για το «τριφύλλι» σε αυτό το διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι όμως συνέχισαν να εκμεταλλεύονται κάθε αδυναμία της «πράσινης» άμυνας, φτάνοντας με άνεση στο καλάθι και με τον Πάντερ να είναι ασταμάτητος (20 πόντοι σε 19 λεπτά με 4/5 τρίποντα και 3/5 δίποντα) για το +13 του ημιχρόνου (41-54). Μάλιστα οι 54 πόντοι της Παρτιζάν μέχρι την ανάπαυλα αποτελούν την καλύτερη επιθετική της επίδοση στην ιστορία της στην EuroLeague και παράλληλα την 4η χειρότερη αμυντική επίδοση του Παναθηναϊκού σε εντός έδρας ματς σε 1ο ημίχρονο της διοργάνωσης... 

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε πει την... τελευταία του λέξη και στο 2ο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανεβάσουν κατακόρυφα την αμυντική τους συγκέντρωση, να περιορίσουν τον αρχηγό της Παρτιζάν, που στην 3η περίοδο έμεινε στους 2 πόντους, χάρη κυρίως στην άμυνα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και να στοχεύσουν στην κούραση των Ματίας Λεσόρ και Ζακ Λεντέι που έπαιξαν σχεδόν ολόκληρο το ματς στις θέσεις της frontline. 
Οι γηπεδούχοι με επι μέρους 16-4 έφεραν το ματς στον πόντο (57-58), στα μέσα της 3ης περιόδου και μπήκαν στο 4ο δεκάλεπτο στο -4 (64-68 στο 30'), με τον Νέιτ Ουόλτερς να φτάνει τους 17 πόντους και να είναι ο 1ος σκόρερ του Παναθηναϊκού (μαζί με τον Μπέικον), δείχνοντας πόσο έλειπε το προηγούμενο διάστημα. Στην τελική ευθεία του αγώνα, οι «πράσινοι» μέιωσαν μέχρι και στους 2 (70-72 στο 33'), όμως ο Κέβιν Πάντερ πήρε και πάλι το... όπλο του, φέροντας ξανά την ομάδα του σε διψήφιες διαφορές (73-83 στο 35'). 

3'14'' πριν το φινάλε του ματς και με το σκορ στο 78-88 υπέρ της Παρτιζάν, το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 5 λεπτά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για τις διαιτητικές αποφάσεις και ρήψη αντικειμένων από μέρος της κερκίδας. Όταν το ματς συνεχίστηκε, οι «πράσινοι» κατάφεραν με σερί 6-0 να μειώσουν στους 4 (84-88) και στη συνέχεια ακόμα και στους 2 πόντους (87-89 στο 40'), δίνοντας τα πάντα στο παρκέ, όμως ήταν πλέον αργά, με την Παρτιζάν να είναι ψύχραιμη στης βολές και να φεύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ... 

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 41-54, 64-68, 89-91

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0