Basket Talk

Ουνικάχα – ΠΑΟΚ 77-63: Παρέδωσε πνεύμα και δυνάμεις στο φινάλε! (video)

Ουνικάχα – ΠΑΟΚ 77-63: Παρέδωσε πνεύμα και δυνάμεις στο φινάλε! (video)

Στο ματς της αγωνιστικής στο Basketball Champions League, o ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι τέλους, έμεινε κοντά στο σκορ όμως τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και ο Μπριθουέλα τον υποχρέωσαν στη δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες (77-63). Πάλευε μόνος του ο Φράνκε, σοκαριστικός τραυματισμός για Ζάκιους Ντάρκο-Κέλι.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ανδαλουσία κόντρα στην ισχυρή και αήττητη Μάλαγα στο Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena φάνταζε εξ’ αρχής δύσκολη. Και έγινε ακόμα περισσότερο όταν στο 5ο  λεπτό, ο νεοεισελθών Ζάκιους Ντάρκο Κέλι, έπεσε στο παρκέ σφαδάζοντας από τους πόνους στο αριστερό του πόδι.

Το σοκαριστικό και δυσάρεστο βέβαια αυτό γεγονός περισσότερο αφύπνισε τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι δεν ήθελαν επ’ ουδενί να φύγουν με το κεφάλι κατεβασμένο στο 45ο τους παιχνίδι κόντρα σε ισπανική ομάδα. Και αντέδρασαν στο αρχικό 10-3, προσπερνώντας με 13-14 (9’), βγάζοντας ένταση στην άμυνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί προσπάθησαν να χτίσουν διαφορά, στηριζόμενοι στις δεύτερες ευκαιρίες που αποκτούσαν από τα επιθετικά ριμπάουντ. Και ως ένα σημείο τα κατάφεραν (27-19, 14’, 30-21 στο 15’ με τρίποντο του Κάρτερ και 34-25, 17’). Οι δύο ομάδες «κόλλησαν» επιθετικά, όμως ο Χαντς με 5 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 36-32 πριν το ημίχρονο και διατήρησε το ενδιαφέρον στο αμείωτο.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να το πιστεύει περισσότερο ή καλύτερα ο Γιανίκ Φράνκε. Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε two men show με τον Ολλανδό «ασπρόμαυρο» από τη μία και τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ντάριο Μπριθουέλα από την άλλη. Οι δυο τους κρατούσαν τη… μπαγκέτα της επίθεσης και ηγούνταν σε ένα ματς που προμηνυόταν θρίλερ (57-54, 30’).


Στην τελευταία περίοδο όμως το «έργο» άλλαξε. Οι Ισπανοί έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους και κράτησαν τον ΠΑΟΚ στους πέντε πόντους για 8,5 λεπτά. Ο Φράνκε σίγησε και μαζί του όλη η επίθεση των Θεσσαλονικιών που δεν μπορούσε να βρει σκορ. Στην αντίπερα όχθη, ούτε η Μάλαγα ήταν επιθετική «μηχανή», είχε όμως έναν φανταστικό Μπριθουέλα (27π.) και έναν άκρως βοηθητικό στα κρίσιμα πρώην πάικτη του Παναθηναικού, Κέντρικ Πέρι, και αυτό έφτανε για να κάνει το 3/3. Έμεινε στη μία μόλις νίκη ο ΠΑΟΚ που πλέον πρέπει να.. τρέξει.



Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-32, 57-54, 77-63
Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0