Basket Talk

Ρίτας Βίλνιους - Περιστέρι 89-64: Βαρύς ο πέλεκυς στο Βίλνιους (video)

Ρίτας Βίλνιους - Περιστέρι 89-64: Βαρύς ο πέλεκυς στο Βίλνιους (video)
Απότομη προσγείωση στη Λιθουανία για το Περιστέρι, καθώς γνώρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή ήττα από την Ρίτας Βίλνιους (89-64).

Πρώτη απώλεια μετά από τρεις αναμετρήσεις στο Champions League, για το Περιστέρι, το οποίο παρουσίασε άσχημο πρόσωπο στη Λιθουανία. Πληγώθηκε από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μάρκους Φόστερ, ο οποίος με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ σημείωσε εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ και πλήγωσε την νωχελική τους άμυνα. Στην αντίπερα όχθη διακρίθηκε ο Δημήτρης Μωραΐτης των 13 πόντων και 9 ριμπάουντ. Να σημειωθεί ότι η σημερινή ήττα με -25 (01/11) είναι η όγδοη πιο βαριά στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου.


Άσχημο ξεκίνημα από την αρχή για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, οιωνός του τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Παρέμειναν άποντοι για παραπάνω από 4 λεπτά (2'32'' - 6'50''), βλέποντας του αντιπάλους τους να τρέχουν ένα εντυπωσιακό 14-0. Η διαφορά μάλιστα εκτοξεύτηκε από νωρίς στο +15, όταν με κάρφωμα του ο Μαρτίνας Ετσόντας έγραψε το 21-6 2'5'' για την λήξη της πρώτης περιόδου.

Σε παρόμοιο τέμπο κυμάνθηκε και η δεύτερη περίοδος. Πέραν των πρώτων δύο λεπτών, όπου τρίποντο των Μωραϊτη και δύο εύστοχες βολές του Τζούιστον (07'51'') ροκάνισαν την διαφορά στο -6... η συνέχεια αποδείχθηκε απογοητευτική. Εντελώς άστοχο το Περιστέρι εντός παιδιάς (35%), έβλεπε τους Λιθουανούς να κυριαρχούν στα επιθετικά ριμπάουντ και να βρίσκουν σκορ με μπροστάρη των Μάρκους Φόστερ (17 π.). Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 52-26 υπέρ των γηπεδούχων.

Το νταμπλ σκορ των γηπεδούχων ήταν ήδη δύσκολο να αντραπεί και ένα αξιοπρεπή διάστημα δεν αρκούσε. Η ομάδα της δυτικής Αττικής βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, ωστόσο δεν κατόρθωσε να περιορίση την Ρίτας, η οποία έβρισκε τις απαντήσεις. Η διαφορά παρέμενε κοντά στους 25 π., ενώ έπιασε μέγιστη τιμή στους +29 (05'19''). Το μόνο που κατόρθωσαν οι φιλοξενούμενοι είναι να σκοράρουν τέσσερις διαδοχικού πόντους με τον Ραντάνοφ και να πάνε στην τελευταία περίοδο με σκορ 74-51 κατά τους.

Η έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου βρήκε τον Φρανσίσκο να πετυχαίνει δύο πόντους, αλλά αμέσως μετά είδε τους αντιπάλους να τρέχουν ένα μικρό σερί 7-0 (81-53) και να καθαρίζουν ουσιαστικά την αναμέτρηση. Έτσι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αποχώρησε ηττημένη με τελικό σκορ 89-64.

Τα δεκάλεπτα: 
25-15, 52-26, 74-51, 89-64

 Τα στατιστικά του αγώνα

 Αντώνης Νιανιάς

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0