Basket Talk

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Οι 5+1 στιγμές που σημάδεψαν τη σχέση λατρείας με τον Παναθηναϊκό

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Οι 5+1 στιγμές που σημάδεψαν τη σχέση λατρείας με τον Παναθηναϊκό
Το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται την Παρτιζάν του αγαπημένου των πράσινων φιλάθλων Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο κορυφαίος Σέρβος προπονητής επιστρέφει στον τόπο που λατρεύτηκε όσο λίγοι και το BN Sports ανακαλεί τις κορυφαίες παναθηναϊκές του στιγμές, μέσα από ένα πράσινο photostory.
Το ντεμπούτο του Ντουέιν Μπέικον επισκιάζεται από την παρουσία των Ιωάννη Παπαπέτρου και Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, με τον δεύτερο βέβαια να έχει έναν παραπάνω λόγο να χαμογελάει. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα (1999-2012) άλλαξε την ιστορία του συλλόγου, γιγαντώνοντας το ευρωπαϊκό brand name του Παναθηναϊκού. Κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 5 Euroleague, και αποχώρησε με την υστεροφημία του κορυφαίου προπονητή της Γηραιάς Ηπείρου. Μερικές στιγμές όμως ξεχωρίζουν ανάμεσα στις υπόλοιπες και λένε ότι μία εικόνα... ισούται με χίλιες λέξεις.
 
Το πράσινο άλμπουμ του 62χρονου Σέρβου τεχνικού:
 
Η ημέρα που άλλαξαν όλα. Ομπράντοβιτς, Θανάσης και Παύλος Γιαννακόπουλος, μαζί με τον νεαρό τότε Δημήτρη Ιτούδη στο Χίλτον κατά την παρουσίαση του Σέρβου τεχνικου (1999)
 Ο_1.jpg
Σπάνια βλέπεις τον Ζέλικο να χαμογελά, αλλά η κατάκτηση Euroleague στην Μπολόνια απέναντι στην οικοδέσποινα Κίντερ ήταν ένας καλός λόγος (2002)
ΚΙΝΤΕΡ.jpg
 
Πως να νιώθουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού βλέποντας τις σημαίες τους έτοιμες να αγκαλιαστούν μετά την κατάκτηση του έκτου και τελευταίου ευρωπαϊκού τίτλου; (2011)
ΜΗΤΣΟΣ.jpg
 
Στιγμές συναισθηματικά φορτισμένες στο ξενοδοχείο Κάραβελ μετά το χαμένο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και μήνυμα ενότητας από τον Σέρβο. Ήταν ο τελευταίος του αγώνας στον πάγκο του Παναθηναϊκού και έλεγε στον κόσμο: «Η ζωή μου όλη ο ΠΑΟ»
ΖΟΤς.jpg

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για μένα αυτό το βράδυ. Είστε οι καλύτεροι. Σας αγαπώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ» Επιστροφή στο σπίτι... για πρώτη φορά ως αντίπαλος (2014)
ΖΟΤς_1.jpg

Παρέα με τον μεγάλο αρχηγό σε μία από τις πιο παναθηναϊκές φωτογραφίες που θα συναντήσεις. Σχέση που πέρασε χίλια κύματα
ΑΛΒ.jpg


Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0