Basket Talk

NBA: Αήττητοι Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς, προκαλούν... τρόμο (video)

NBA: Αήττητοι Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς, προκαλούν... τρόμο (video)
Εκπληκτικό ξεκίνημα πραγματοποιούν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η… παρέα του, Μιλγουόκι Μπακς που δεν λένε να χάσουν στην έναρξη της σεζόν του NBA, με τον «Greek Freak» να μοιάζει ασταμάτητος και πιο αποφασισμένος από ποτέ, παίζοντας με την αύρα του καλύτερου παίκτη στον κόσμο...
Σχετικά Άρθρα

Τα «ελάφια» μετράνε 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ούσα η μοναδική ομάδα του «μαγικού κόσμου» που παραμένει αήττητη μέχρι στιγμής στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Μάλιστα σε αυτό το νικηφόρο σερί δεν είχαν διόλου εύκολο έργο, έχοντας αντιμετωπίσει βασικούς ανταγωνιστές τους για τις υψηλές θέσεις της Ανατολικής Περιφέρειας.

Στην πρεμιέρα πέρασαν από την έδρα των Φιλαδέλφεια 76ερς (88-90), οι οποίοι μπήκαν στη χρονιά με τεράστιες φιλοδοξίες και έναν Τζέιμς Χάρντεν… αδυνατισμένο και «σεληνιασμένο», ενώ οι Χιούστον Ρόκετς δεν είχαν ρεαλιστικές ελπίδες μέσα στο Μιλγουόκι (125-105), με τον Αντετοκούνμπο να είναι «εξωπραγματικός» με 44 πόντους, 17/21 εντός παιδιάς (2/3 τρίποντα), 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε μόλις 27’38’’ συμμετοχής! Επόμενο «θύμα» των Μπακς, οι Μπρούκλιν Νετς (110-99), που παρά τους 33 πόντους του Κέβιν Ντουράντ και τους 27 του Ίρβινγκ, είδαν τον Giannis να σταματάει στους 43, με 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ… Ούτε οι Νιου Γορκ Νικς όμως μπόρεσαν να σταθούν… όρθιοι στο Μιλγουόκι (119-108), βλέποντας τον Έλληνα σούπερσταρ να τους βάζει 30 με ένα ακόμα double-double (είναι «διπλός» και στα 5 παιχνίδια μέχρι στιγμής).

Οι τελευταίοι που έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το «Fiserv Forum» ήταν οι Ατλάντα Χοκς (123-115), που πριν το ματς βρίσκονταν στη 2η θέση της Ανατολής, πίσω από τα «ελάφια». Ο ηγέτης τους, Τρέι Γιανγκ έκανε τα πάντα για να αποτρέψει την ήττα, φτάνοντας τους 42 πόντους, όμως ο Αντετοκούνμπο αν και ήταν σχετικά άστοχος, το πήρε… πάνω του στην 4η περίοδο, έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Τζρου Χόλιντεϊ (34 πόντους αμφότεροι) και έφτασαν σε μια ακόμα νίκη.

Ο Giannis παίζει σε ένα «τρομαχτικό» επίπεδο από την αρχή της σεζόν, μοιάζοντας μάλιστα να μην είναι καν στο 100% του, αποδεικνύοντας κάθε βράδυ στο παρκέ, αυτό που όλο και περισσότεροι «φωνάζουν» εδώ και καιρό: Ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου! Φυσικά αυτή τη στιγμή θεωρείται μέσα στα πρώτα φαβορί για να κατακτήσει το 3ο βραβείο MVP της καριέρας του, ενώ είναι 2ος στην λίστα των σκόρερ, με τους 34,4 που μετράει μ.ο. πίσω μόνο από τους 36,7 του Λούκα Ντόντσιτς. Μάλιστα έχει ξεκινήσει και με ένα πολύ αξιοπρεπές ποσοστό στο τρίποντο (35,3%), με 6/17 μέχρι τώρα, ενώ παράλληλα μετράει 14 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ και 1,6 μπλόκ!

Και όλα αυτά, την ώρα που ο 2ος καλύτερος παίκτης των Μπακς, ο Κρις Μίντλετον, δεν έχει πατήσει ακόμα παρκέ, καθώς βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης. Στην εξίσωση όμως δεν έχει μπει ούτε η σημαντικότερη καλοκαιρινή προσθήκη των «ελαφιών», ο Αυστραλός φόργουορντ Τζο Ινγκλς, που παρά την ηλικία του (35), αν επιστρέψει υγιής, μπορεί με το εξαιρετικό του σουτ και την μοναδική αντίληψη που έχει για το παιχνίδι, να εξελιχθεί σε… λίρα 100 για την ομάδα από το Ουισκόνσιν.

Πάντως μέχρι στιγμής μόνο εμφανείς δεν είναι αυτές οι απουσίες, με τον κόουτς Μπουντενχόλζερ να βγάζει… λαγούς από το καπέλο στα πρόσωπα των βετεράνων Τζορτζ Χιλ, που όπως είπε ο Γιάννης: «αποκλείεται να είναι 35 χρονών» και ακόμα περισσότερο του Γουες Μάθιους, που έχει αποδειχθεί άκρως κομβικός με «clutch plays»: Τρίποντο νίκης στην Φιλαδέλφεια και επιθετικό ριμπάουντ αμέσως μετά από κερδισμένο επιθετικό φάουλ στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του πρόσφατου (30/10) αγώνα με τους Χοκς! Όλα δείχνουν ότι οι GMs του NBA ήξεραν κάτι… παραπάνω, όταν στις προβλέψεις τους πριν την έναρξη της σεζόν έβλεπαν το Μιλγουόκι ως το πρώτο φαβορί για κατάκτηση του πρωταθλήματος…

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0