Basket Talk

Ολυμπιακός - Λαύριο 98-61: Με τρομερούς Λούντζη και Μπλακ, δεν αγχώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι»! (video)

Ολυμπιακός - Λαύριο 98-61: Με τρομερούς Λούντζη και Μπλακ, δεν αγχώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι»! (video)
Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε σοβαρός το απόγευμα της Κυριακής στο ΣΕΦ και χωρίς να δυσκολευτεί (98-61 επί του Λαυρίου) συνεχίζει αήττητος στις εγχώριες υποχρεώσεις του. «Καυτός» ο Μιχάλης Λούντζης στη δεύτερο περίοδο, εξαιρετικός και ο Μπλακ, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Πάπας και Κολοβέρο ο Μπαρτζώκας.
Μονάχα στην πρώτη περίοδο βρήκε αντίσταση ο Ολυμπιακός από το Λάυριο (25-19) και εκμεταλευόμενος το καλό του ποσοστό έξω από τα 6,75 (48%) και την υψηλή του δημιουργία (28 ασίστ), νίκησε την ομάδα του Σερέλη και έκανε το 4/4 στην Basket League.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ξεκίνησε το ματς το Λαύριο, με τους φιναλίστ των τελικών της σεζόν 2020-21 να «κρατιούνται» στο παιχνίδι μέχρι το 7'. Ωστόσο έξι συνεχόμενοι πόντοι του Σάσα Βεζένκοφ έδωσαν ρυθμό στους «ερυθρόλευκους» αλλά και ένα δείγμα για αυτό που θα ακολουθούσε.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ηταν καταιγιστικοί με τον Μιχάλη Λούντζη να ευστοχεί σε πέντε σουτ τριών πόντων μέσα σε έξι λεπτάκαι τον Μουστάφα Φαλ να κυριαρχεί από αέρως. Ταυτόχρονα και στο αμυντικό σκέλος, ο Ολυμπιακός είχε διάθεση και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Σερέλη να τον ακολουθήσει. Κάπως έτσι και με ένα επιμέρους 28-10 στη β' περίοδο, έκαναν το δεύτερο ημίχρονο, διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο δεύτερο εικοσάλεπτο και χωρίς άγχος για το τελικό αποτέλεσμα, οι δύο προπονητές έδωσαν χώρο και χρόνο σε παίκτες που δεν έπαιζαν τόσο. Εκείνοι είχαν το κίνητρο να αποδείξουν πράγματα και για το λόγο αυτό ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός μέχρι το φινάλε.
Ο Τζορτ Πάπας έπαιξε περισσότερο από όλους τους άλλους «ερυθρόλευκους» και ήταν θετικότατος, μοιράζοντας μεταξύ άλλων 7 ασίστ. Ο Γιώργας Μπαρτζώκας άφησε και τον Ιωσήφ Κολοβέρο στο παρκέ για όλη την τελευταία περίοδο με τον Μιχάλη Λούντζη και τον Ταρίκ Μπλάκ να «κουβαλούν» όσο κανένας άλλος στην επίθεση.

Για το Λαύριο, διψήφιοι ήταν οι Γερομιχαλός (10π.), Κόουλ με 11 και Φλαγκ με 12.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 53-29, 73-49, 98-61.
Δείτ το στατιστικό του αγώνα ΕΔΏ: 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0