Basket Talk

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 77-67: Οι «πράσινοι» έπαιξαν με τη... φωτιά αλλά τελικά δεν πλήρωσαν το τραγικό 2ο ημίχρονο (video)

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 77-67: Οι «πράσινοι» έπαιξαν με τη... φωτιά αλλά τελικά δεν πλήρωσαν το τραγικό 2ο ημίχρονο (video)
Ο Παναθηναϊκός αν και τα... χρειάστηκε στο 2ο ημίχρονο, απωλώντας διαφορές μέχρι και 24 πόντων, επικράτησε τελικά του μαχητικού Κολοσσού στο ΟΑΚΑ με 77-67 για την 4η αγωνιστική της Basket League
Παιχνίδι με δύο... πρόσωπα στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τελικά με 77-67, κάνοντας «πάρτι» στο 1ο ημίχρονο, όμως τον Κολοσσό να ανατρέπει τα δεδομένα και με ένα απίστευτο επί μέρους 21-4 στην επανάληψη να μετατρέπει το 52-29 (στο 22'25'') σε 56-50 (στο 32'30'')! Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε 2/10 σουτ και 7 λάθη, με τον Τι Τζέι Σταρκς να κάνει... άνω κάτω την «πράσινη» άμυνα! Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την απουσία του Γκριγκόνις με τραυματισμό, ο Ράντονιτς επέλεξε να συμπεριλάβει στη 12αδα μόλις 5 ξένους και όχι τον Άντριου Άντριους, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του Αμερικανού σκόρερ... 

Το ματς 

Οι «πράσινοι» πίστεψαν ότι... καθάρισαν το ματς από πολύ νωρίς, αφού παίζοντας πιεστική περιφερειακή άμυνα οδήγησαν τον Κολοσσό σε εύκολα λάθη (8 στο 1ο δεκάλεπτο), βρίσκοντας συνεχόμενους πόντους στον αιφνιδιασμό, με τους Πονίτκα καιΠαπαγιάννη. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού πρόσφερε πολύ όμορφες φάσεις, ευστοχώντας μάλιστα και από... μακριά, δείχνοντας ότι προσθέτει ένα νέο στοιχείο στο παιχνίδι του. 

Οι Ροδίτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, με εξαίρεση τον Τι Τζέι Σταρκς (25 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και βρέθηκαν πολύ γρήγορα να κυνηγάνε διαφορές άνω των 20 πόντων, αφού οι γηπεδούχοι με σερί 13-0 και επι μέρους 20-2 έφτασαν στο 24-4, μόλις στο 8' δείχνοντας έτοιμοι να «τελειώσουν» το παιχνίδι, πριν καν... αρχίσει. 

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον κόουτς Ράντονιτς να χρησιμοποιήσει από το 1ο κιόλας δεκάλεπτο τους... μικρούς του, με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ να πετυχαίνει τον 1ο του πόντο στην Basket League και τον Λευτέρη Μαντζούκα να είναι για μία ακόμη φορά εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, ευστοχώντας σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας.

Στο 2ο ημίχρονο όμως, οι «πράσινοι» χαλάρωσαν υπερβολικά, δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να κάνουν ένα επί μέρους 8-21 στο 3ο δεκάλεπτο και να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, με τρίποντο του Γιαννόπουλου στο τέλος της περιόδου! Μάλιστα οι Ροδίτες με σερί 13-0 μείωσαν ακόμα και στους 6, μετατρέποντας το 56-37 σε 56-50 στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου. 

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να ξεφεύγει και πάλι (62-50 στο 34'), με τον Πονίτκα να το παίρνει «πάνω του», όμως οι φιλοξενούμενοι με τρίποντα από Κατσίβελη και Σταρκς μείωσαν και πάλι ρίχνοντας τη διαφορά στους 4 (66-62 στο 38' και 69-65 στο 39')! Στο τελευταίο λεπτό, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Ματέουσζ Πονίτκα με δύο κομβικά τρίποντα έδωσαν τελικά τη λύση για τους «πράσινους» ώστε να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα. 

Τα δεκάλεπτα: 32-13, 48-27, 56-48, 77-67

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ. 

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0