Basket Talk

Απόλλων Πάτρας - Περιστέρι 71-77: Ζορίστηκε αλλά... είχε Ντένμον η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη

Απόλλων Πάτρας - Περιστέρι 71-77: Ζορίστηκε αλλά... είχε Ντένμον η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη
Δυσκολεύτηκε αλλά απέδρασε με το διπλό από την Πάτρα το Περιστέρι, το οποίο επικράτησε στην έδρα του Απόλλωνα με σκορ 77-71.

Με τον απίθανο Μάρκους Ντένμον (24π.) και τον κυρίαρχο Μπιλάν (17π. και 10 ριμπάουντ), η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη απόδρασε από την Πάτρα με το διπλό (71-77). Έτσι πέτυχε την δεύτερη νίκη στην Basket league, έπειτα από την επικράτηση της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με τον Μπιλάν να πετυχαίνει 7 π. πριν την συμπλήρωση του πενταλέπτου και τον Ντένμον να εκτοξεύει την διαφορά στο +13 από πολύ νωρίς (06'15''). Αμέσως μετά ακολούθησε αντίδραση των Πατρινών και με ένα σερί 11-2 πλησίασε, ώστε να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο κυνηγώντας από απόσταση βολής (22-23).

Εν συνεχεία ανέβασαν ρυθμό, έβρισκαν απαντήσεις στα καλάθια των φιλοξενούμενων και πραγματοποίησαν ιδανικό τελείωμα ημιχρόνου, με διαδοχικά άστοχα τρίποντα του Ντένμον (00'32'') και δίποντο καλάθι του Χέινς Τζόουνς που τους έδωσε προβάδισμα 5π. στο 20λεπτο.

Η έλευση του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον εξαιρετικό Ντένμον να πετυχαίνει 11(!) συνεχόμενους πόντους, φέρνοντας ευθύς αμέσως την ομάδα του σε θέση ισχύος (+4, έπειτα από 02'21''). Σειρά πήρα οι Τζούστον και Ραντάνοφ, οι οποίοι πέτυχαν αθροιστικά 9 π. και εκτόξευσαν την διαφορά σε διψήφια τιμή (+11, 04'10''). Παρ' όλα αυτά ο Απόλλωνας βρήκε αντίδραση, μέσω της άμυνας του, αλλά και του Ζώη Καράμπελα, ο οποίος με δικιά του ασίστ και μετέπειτα τρίποντο μείωσε την διαφορά στο τρίποντο (02'18'').

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Σπανούλη έδειχναν να αποκτούν μομέντουμ, με τον Τζούστον να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους και να δίνει κεφάλι 9 π. στην ομάδα του (63-72,  05'10''). Κι όμως οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και βρέθηκαν ξανά στο -4, έπειτα από δίποντη προσπάθεια του Μπόγρη (03'07'' για την λήξη). Στο τέλος όμως χαμογέλασε το Περιστέρι, καθώς ο showman Ντένμον πέτυχε καθοριστικό τρίποντο (έπειτα από δικές του εύστοχες βολές), διαμορφώνοντας το σκορ σε 68-79 και βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελπίδες των αντιπάλων. 

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-39, 60-66, 71-77

 Τα στατιστικά του αγώνα

 Αντώνης Νιανιάς

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0