Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Περίεργη 4η περίοδος, κάθε επαφή ήταν φάουλ, δεν μπορούσαμε να παίξουμε άμυνα»

Μπαρτζώκας: «Περίεργη 4η περίοδος, κάθε επαφή ήταν φάουλ, δεν μπορούσαμε να παίξουμε άμυνα»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετά την ήττα από τη Μονακό στάθηκε στην νευρικότητα των παικτών του αλλά και στα σφυρίγματα της 4ης περιόδου, που όπως είπε δεν επέτρεπαν στους παίκτες του να παίξουν άμυνα. 
Σχετικά Άρθρα
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τη Μονακό με 81-76

«Ήμασταν νευρικοί, είχαμε πολλά λάθη στη τρίτη περίοδο και τους δώσαμε την ευκαιρία να επιστρέψουν, παρά το ότι είχαμε πάρει μια καλή διαφορά. Δώσαμε πολλές κατοχές και μας χτύπησαν πολύ στο τρανζίσιον.

Και μετά ήταν η περίεργη τέταρτη περίοδος, δεν μπορούσαμε να παίξουμε άμυνα, κάθε επαφή ήταν φάουλ. Αλλά έτσι είναι». 


Στη συνέχεια, στη Συνέντευξη Τύπου ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε
: «Περιμέναμε να είναι ένα σκληρό παιχνίδι, κλειστό, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Η Μονακό είναι πολύ αθλητική ομάδα που παίζει με δύναμη. Έπρεπε να ματσάρουμε αυτή την κατάσταση, που δεν το κάνανε. Επιτρέψαμε στον Τζέιμς και τον Οκόμπο να αισθανθούν άνετα και να σκοράρουν πάνω από 40 πόντους. Δεν ήταν η βραδιά μας.

Θα πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να προχωράμε. Είχαμε πολλά συναισθήματα και λόγω του κόσμου υπερβάλαμε ίσως στο γήπεδο. Αντί να παίξουμε απλά και με έξτρα πάσες, παίξαμε με συναίσθημα. Έτσι είναι η Ευρωλίγκα. Χάνεις, κερδίζεις, το ξεχνάς και πας στο επόμενο».

Για το τραγούδι του κόσμου μετά την ήττα στο ΣΕΦ: «Αυτό σαν γεγονός είναι εξαιρετικό. Ο κόσμος εκτιμάει την εικόνα της ομάδας. Κερδίζουμε, παίζουμε καλά, αλλά ήταν και ένα παιχνίδι που δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γι αυτό. Δεν θα αλλάξουμε συνταγή. Θα ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για το καθοριστικό σημείο του αγώνα και το παιχνίδι «επαφών»: «Το ότι σουτάραμε 6 βολές είναι ένα γεγονός. Δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε όμως. Ήταν καθοριστικό σημείο στην αρχή της τρίτης περιόδου. Δεν ήταν αμυντική η ολιγωρία, αλλά και κακή η κετέλεση στην επίθεση. Κάναμε πολλά λάθη και οι 3-4 επιθέσεις τους ήταν στο τρανζίσιον. Έβαλαν μαρκαρισμένα και αμαρκάριστα σουτ. Το τρίτο δεκάλεπτο θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Επίσης στα 5 λεπτά πριν το τέλος που μειώσαμε η Μονακό κέρδισε βολές και δεν μπορέσαμε να ξαναμπούμε στο ματς».

Για την άμυνα του Ολυμπιακού στο τρανζίσιον: «Έπαιξε ρόλο, αλλά να δούμε πώς παίζει η Μονακό. Παίζει με καλούς χειριστές και παίκτες με προσωπικότητα. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη περιφερειακή άμυνα».

Για το αν αυτή η ήττα μπορεί να κάνει καλό: «Δεν μπορώ να ελέγξω αν κάνει καλό. Όσο κερδίζεις πρέπει να κερδίζεις. Ο κόσμος ενθουσιάζεται και πάει σε υπερβολές. Ίσως να το επιδιώκουμε κι εμείς. Όοσ περνάει από το χέρι μου δεν το επιτρέπω αυτό. Χρειάζεται να παίζουμε πολύ καλά για να κερδίζουμε. Είμαστε καλή ομάδα και θα το αποδείξουμε και στα επόμενα παιχνίδια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0