Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Μην πουν ότι ο Ολυμπιακός ξαφνικά έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»

Μπαρτζώκας: «Μην πουν ότι ο Ολυμπιακός ξαφνικά έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»
Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού για τη EuroLeague απέναντι στη Μονακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μονακό στο ΣΕΦ με σκοπό να παραμείνει αήττητος σε όλες τις διοργάνωσεις και να επεκτείνει το νικηφόρο σερί στη EuroLeague στα πέντε παιχνίδι. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, παραχώρησε δηλώσεις ενόψει του αγώνα, όπου αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Μονακό, ενώ έστειλε μήνυμα στους παίκτες του, να μην ασχολούνται με το... μέλλον παρά μόνο με το επόμενο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: 

«Είναι ένα δύσκολο ματς αυτό με τη Μονακό, έτσι το έχουμε αξιολογήσει. Είναι το πρώτο ματς μπροστά στο κοινό μας, αυτό θα μας φέρει πίεση, που την θέλουμε φυσικά. Επίσης, μιλάμε για μία ομάδα με εκπληκτικό επιθετικό ταλέντο. Έχει παίξει τα περισσότερα ματς εκτός έδρας, δείχνει πάρα πολύ ανταγωνιστική. Έχει νικήσει είτε έχει χάσει στο τέλος. Πρόσθεσαν περισσότερο ταλέντο, έχουν μεγαλύτερο βάθος, μιλάμε για 12 παίκτες επιπέδου. Το 63% των πόντων προέρχεται από τους γκαρντ τους, είναι ομάδα που πάει στο επιθετικό ριμπάουντ, είναι ένα ματς που θέλει προσήλωση στην άμυνα, με καλές iso άμυνες και γενική καλή αμυντική λειτουργία».

Για το ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τη Μονακό, στα πλέι οφ πέρυσι, για να προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης στο Βελιγράδι:

«Είναι άλλο πράγματα φέτος. Και οι δύο ομάδες έχουν υψηλές απαιτήσεις. Η Μονακό ξόδεψε πολλά χρήματα και έφερε πολλούς καλούς παίκτες, κράτησε τον ίδιο προπονητή. Είναι σκληρός ανταγωνιστής για Final Four. Φαίνεται από τα αποτελέσματα, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, να μην έχουμε κενά διαστήματα, όπως με την Μπασκόνια. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για ένα απαιτητικό ματς».

Για τη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού εντός και εκτός ο Μπαρτζώκας:

«Είναι φανταστικό, που γίνεται έτσι. Είχαμε κόσμο και στα εκτός έδρας. Έχουμε πάντα υποστήριξη, μακάρι να είναι έτσι όλη τη σεζόν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχιστεί αυτό».

Για τις σημαντικές νίκες των Πειραιωτών εκτός έδρας στη Euroleague μέχρι στιγμής ο προπονητής των «ερυθρόλευκων»:

«Όσο πιο καλές γίνονται οι ομάδες, τόσο λιγότερη σημασία έχουν οι έδρες. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Αν μπορείτε εσείς να μου βρείτε αντίπαλο που θα κερδίσεις χωρίς να παίξεις καλά, το δέχομαι. Αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός, τα ματς έχουν ένταση, κρίνονται στο τέλος. Κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι έχουμε κάνει. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός έχει τρία ματς στην Ισπανία, έκαναν υπολογισμούς για το ποιο ματς θα πάρουμε. Και εμείς κοιτώντας κάθε ματς ξεχωριστά, φτάσαμε εδώ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο, συνιστώ στην ομάδα να μην ασχολούμαστε με το... μετά. Το συνιστώ σε όλους. Μην πουν ότι ο Ολυμπιακός ξαφνικά έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι λάθος αυτό. Πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς, είτε νικάμε είτε χάνουμε».

Τέλος, αναφορικά με τα περιθώρια βελτίωσης του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε:

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, να έχουμε καλύτερες συνεργασίες. Όλες οι ομάδες θα βελτιωθούν, μαζί κι εμείς. Στη προπόνηση θα είμαστε όλοι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0