Basket Talk

ΑΕΚ-Βόννη 66-73: Από το +17 στο μπλακ-άουτ και την οδυνηρή ήττα

ΑΕΚ-Βόννη 66-73: Από το +17 στο μπλακ-άουτ και την οδυνηρή ήττα
Την δεύτερη ήττα της γνώρισε η ΑΕΚ στο Champions League, βλέποντας την Βόννη να αποδρά από τα Άνω Λίοσια με σκορ 73-66.
Προβλημάτισαν οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι έπειτα από την μεγάλη επιτυχία απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια, ηττήθηκαν σε αναμέτρηση που διαχειριζόταν μέχρι το ημίχρονο. Κορυφαίος της ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίοις σημείωσε 20 πόντους, αλλά είδε την ατυχία να του χτυπά την πόρτα, αποχωρόντας τραυματίας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Θετικό το ξεκίνημα της Ένωσης στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους ΜακΓκριφ (8), Μίτσελ (5) και Φρεζιέρ (4) να της δίνουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (16-12), ενώ στην αντίπερα όχθη ο Σορτς (7) διατήρησε την Βόννη σε κοντινή απόσταση.

Το επόμενο δεκάλεπτο βρήκε τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να εκτοξέυουν την διαφορά στο +17, με τον εξαιρετικό σε εκείνο το διάστημα Στρέλνιεκς να πετυχαίνει 3/3 τρίποντα, αλλά οι Γερμανοί έβγαλαν αντίδραση και στην δύση του ημιχρόνου έτρεξαν ένα μικρό 6-0 ώστε να πάνε στα αποδυτήρια με το 36-23.

Εν συνεχεία η ΑΕΚ υπέπεσε σε black out, ήταν αδρανής για ένα τρίλεπτο και είδε τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα εντυπωσιακό 12-0, ώστε όχι μόνο να πλησιάσουν, αλλά να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Δύο διαδοχικά τρίποντα του Μόργκαν τους έβαλαν σε θέση ισχύος, δίνοντας τους διαφορά έξι πόντων (52-47), δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πάλεψαν και κατόρθωσαν να πλησιάσουν την Βόννη στο τρίποντο, όταν ο Σορτς εκτέλεσε εις διπλούν και μείωσε σε 58-61 (από 53-61), 5' πριν την ολοκλήρωση των 40'. Αποδείχθηκε ότι η τρίτη περίοδος ήταν κομβική για την εξέλιξη της αναμέτρησης και εν τέλει η ΑΕΚ ηττήθηκε (66-73) σε παιχνίδι που έδειχνε να ελέγχει. Τα άσχημα μαντάτα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς αποχώρησε τραυματίας με διάστρεμμα 58'' πριν την λήξη

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 36-23, 46-52, 66-73
Το στατιστικό του αγώνα

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0