Basket Talk

Μπούντουτσνοστ - Προμηθέας 95-89 (παρ.): Επέστρεψε από την «κόλαση» αλλά γνώρισε την πρώτη του ήττα

Μπούντουτσνοστ - Προμηθέας 95-89 (παρ.): Επέστρεψε από την «κόλαση» αλλά γνώρισε την πρώτη του ήττα
Σε μία απίθανή αναμέτρηση που διεξήχθη στο Μαυροβούνιο, ο Προμηθέας άγγιξε το θαύμα, αλλά αν τέλει ηττήθηκε από την Μπούντουτσνοστ με σκορ 95-89.

Στοπ στην ξέφρενη πορεία του Προμηθέα έβαλε η Μπούντουτσνοστ (95-89), η οποία παρότι βρέθηκε να προηγείται με 17 π. στο τέταρτο δεκάλεπτο, είδε τους φιλοξενούμενους να καταβάλουν υπερπροσπάθεια και να στέλνουν την αναμέτρηση στην παράταση! Κορυφαίος σκόρερ των Πατρινών ο Γιάνγκ (22), έχοντας ως άξιο συμπαραστατη του Κάουαν (15).


Ελαφρώς ανώτεροι οι Μαυροβούνιοι στο πρώτο δεκάλεπτο όπου βρισκόντουσαν σταθερά σε θέση ισχύος, έχοντας όμως τους Πατρινούς να τους καταδιώκουν από κοντά. Ο Κακλαμανάκης έβρισκε λύσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα (8π.), ενώ ο Γιάνγκ σκόραρε και δημιουργούσε, ώστε η ομάδα του Μάκη Γιατρά να ακολουθήσει το υψηλό σκοράρισμα των γηπεδούχων.

Η δεύτερη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική, καθώς ο Προμηθέας είδε τους γηπεδούχους να τρέχουν σερί 11-0 (από το 5'42'' μέχρι το 2'05'') και εν τέλει να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (+15).

Παρότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Κουλμπόκας να πετυχαίνει 6 π. στα πρώτα δύο λεπτά (μειώνοντας στο -9), ακολούθησε καταιγισμός. Δύο μίνι σερί της Μπούντουτσνοστ (8-1) και (7-0), εκτόξευσαν το χάσμα στο +20, με τον Γιανγκ να καταφέρνει με τέσσερις διαδοχικούς π. να κρατήσει την ομάδα του στο -17...

Η έλευση της τελευταίας περιόδου έκρυβε συγκινήσεις, καθώς οι Πατρινοί έκαναν αυτό που φάνταζε αδιανόητο. Τρέχοντας στα πρώτα μισά σερί 13-3 μπήκε ξανά στο παιχνίδι, διεκδικόντας το επί ίσοις όροις. Έτσι ξαφνικά ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι, και το χαμόγελο επέστρεψε στον Προμηθέα όταν τρίποντο του Γκίκα (37'') έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα από την πρώτη περίοδο. (77-79). Ακολούθησε ισοφάριση, έπειτα από χαμένο σουτ του Μπουθ και φόλοου του Κάμπα. Περίπου 7'' για την λήξη ο Γιανγκ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Γιατρά, αλλά ο Μπουθ ισοφάρισε 2'' πριν την ολοκλήρωση των 40. 

Παράταση λοιπόν, κατά την διάρκεια της οποίας η γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο. Έξι πόντοι του Μπουθ και ακόμη τέσσρις του Χέινς, έκριναν την έκβαση του αγώνα, δίνοντας την επικράτηση στην ομάδα τους, απέναντι στην υπερπροσπάθεια του Προμηθέα (95-89).

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 50-35, 69-52, 81-81, 95-89 (παρ.)

Το στατστικό του αγώνα

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0