Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Κερδίσαμε σε ένα γήπεδο που έχασε ο Παναθηναϊκός»

Μπαρτζώκας: «Κερδίσαμε σε ένα γήπεδο που έχασε ο Παναθηναϊκός»
Στη σημασία της νίκης στο Nick Galis Hall, το 9/9, τον Μπλακ και τον Κάνααν μίλησε στη συνένετυξη Τύπου του ματς κόντρα στον Άρη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τονίζοντας πως κοιτάζει το σήμερα και όχι το Μάη, λόγω της δύσκολης και απαιτητικής καθημερινότητας.
Ο παραγωγικότατος Ολυμπιακός δεν... έβγαλε μάτια όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του στη συνένετυξη Τύπου παρόλα αυτά πέτυχε μία σημαντική νίκη εκεί που έχε «στραβοπατήσει» ο Παναθηναικός όπως τόνισε, θέλοντας να αναδείξει και την ανταγωνιστικότητα του Άρη.

Πιο αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Είχαμε ένα βαρύ πρόγραμμα και δύσκολο που περιλάμβανε δύσκολα ταξίδια και παιχνίδια Ισπανία και όταν κλείνει αυτό το πρόγραμμα πάντα το κίνητρο πέφτει. Ωστόσο, ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία δεν σ’ αφήνει να αντιμετωπίσεις χαλαρά ένα παιχνίδι γιατί παίζει με μεγάλη ένταση, πάει με δύναμη στα ριμπάουντ και είδατε ότι σήμερα στο πρώτο ημίχρονο είχε 13 επιθετικά. Γενικά απέναντι στον Άρη οφείλεις να είσαι σοβαρός και νομίζω ότι με τις 30-32 ασίστ που είχαμε στο παιχνίδι ήμασταν σοβαροί για 35 λεπτά. Στη συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε και κακώς το κάναμε. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι μια σημαντική νίκη σ’ ένα γήπεδο στο οποίο έχασε ο Παναθηναϊκός».

Ως προς τον Ταρίκ Μπλακ που θύμισε… φουνταριστό στο πόλο αλλά και την αποτελεσματικότητα του Αϊζάια Κάαναν. «Ο Άρης έπαιζε με αλλαγές και μάλιστα πήγαινε πολλές φορές με 2-3 παίκτες οπότε εμείς έπρεπε να βρούμε το κατάλληλα μις ματς. Ο Κάαναν είναι καλός σουτέρ, έχει καλές και κακές στιγμές αλλά είναι σίγουρο ότι θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας. Αυτή έχει καλό ρυθμό από πέρυσι και δεν είναι εύκολο για τον κάθε νέο παίκτη να μπει σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό και στο επίπεδο που είναι η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να μπει στο ροτέισον. Θα έχει τα πάνω και τα κάτω του αλλά κι εμείς θα έχουμε αυτό που πάντα μας χαρακτηρίζει. Υπομονή. Μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις θα έρθει στο επίπεδο που αξίζει να είναι».

Ερωτώμενος για το απόλυτο σε εννιά αγώνες και κατά πόσο κοιτάζει πιο μακριά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν σαφέστατος. «Σήμερα η απόδοσή μας δεν έβαλε μάτια. Κάποιες φορές χρειάζεται διαχείριση αλλά και κατανόηση απέναντι στους παίκτες. Εδώ κι εγώ αισθάνομαι κούραση μετά από τέτοια ταξίδια και παιχνίδια. Το ζητούμενο είναι το κίνητρο των παικτών. Οι αντίπαλοί μας έχουν μεγάλο κίνητρο για να μας κερδίσουν. Για παράδειγμα εμείς σήμερα παίξαμε έχοντας κάνει μισή πρπόνηση. Δεν κοιτάμε μακριά στον χρόνο. Δεν κοιτώ πώς θα είμαστε τον Μάη γιατί δεν μας δίνει αυτό το δικαίωμα η καθημερινότητά μας. Σε τρεις ημέρες ακολουθεί ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0