Basket Talk

Άρης – Ολυμπιακός 66-83: Το «ερυθρόλευκο τρένο» πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη στην επιστροφή του Παπανικολάου! (video)

Άρης – Ολυμπιακός 66-83: Το «ερυθρόλευκο τρένο» πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη στην επιστροφή του Παπανικολάου! (video)
Αήττητος και απροσπέλαστος συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις ο Ολυμπιακός (9/9), που είχε μία εύκολη βραδιά (66-83) απέναντι στον λαβωμένο Άρη, στη Θεσσαλονίκη, κυρίως χάρη στη δημιουργία του (32 ασίστ). Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ο Παπανικολάου στην επιστροφή του. Πολύ άστοχοι στα δίποντα οι «κίτρινοι».

Σε μια μέρα με άσχημα μαντάτα λόγω του χαμού του Ανατόλι Ζουρπένκο, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολέυτηκε να κάμψει την αντίσταση του Άρη (66-83), παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας κατά διαστήματα όμορφες συναργασίες στην επίθεση. Σημαντική η επιστροφή του αρχηγού Παπανικολάου. Πολύ άστοχοι στα δίποντα οι γηπεδούχοι με μοναδικούς διασωθέντες τους Γκούντγουιν και Χάγκινς.

Η άμυνα ζώνης που διάλεξε ο Γιάννης Καστρίτης αιφνιδίασε αρχικά τον Ολυμπιακό, ωστόσο περνώντας τα λεπτά, έβρισκε λύσεις ψάχνοντας τον ελεύθερο παίκτη κυρίως με μπασίματα προς τη ρακέτα και τους πρώην «κίτρινους» Βεζένεκοφ και Παπανικολάου να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση. Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς παρότι κατάφεραν να μαζέψουν επτά επιθετικά ριμπάουντ, δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό και λόγω των αρκετών απουσιών και στηριζόμενοι σχεδόν αποκλειστικά στο μακρινό σουτ (3/7).

Όταν όμως οι Πειραιώτες συνήθισαν στην άμυνα ζώνης, ήταν ασταμάτητοι τρέχοντας ένα επιμέρους 21-3 και μετατρέποντας το 13-13 στο 8’ σε 16-34 στο 16’. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, βγάζοντας αρκετά ελεύθερα σουτ πισω από τη γραμμή των 6,75 εξού και το 57% (4/7). Στην αντίπερα όχθη το μεγαλύτερο πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν η πολύ χαμηλή συγκομιδή στα δίποντα με ποσοστό μόλις 2/16, φανερώνοντας και τη χαμηλή αυτοπεποίθηση που είχαν οι παίκτες του Καστρίτη. Ως εκ τούτου ήρθε πολύ φυσιολογικά το 25-41 του πρώτου ημιχρόνου!

Η κατάσταση δεν άλλαξε επ’ ουδενί στην τρίτη περίοδο. Ίσα ίσα η διαφορά μεγάλωνε διαρκώς φτάνοντας μέχρι και τους 24 (33-57) μετά το κάρφωμα του εξαιρετικού σήμερα Τζοέλ Μπολομπόι. Ο Σάσα Βεζένκοφ, παρόλο που δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στη δεύτερη περίοδο, δεν έχασε την επαφή του με το καλάθι ευστοχώντας και στα δύο τρίποντα που επιχείρησε και το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (46-68).

Στην τελευταία περίοδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας διεύρυνε το ροτέισόν του μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους πάικτες του και περνώντας στο παρκέ Πάπας, ο οποίο ευστόχησε και σε τρίποντο και Λούντζη. Ο νικητής είχε κριθεί, οι άμυνες είχαν χαλαρώσει και το ματς «έκλεισε σβηστά» στο 66-83.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-41, 46-68, 66-83

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0