Basket Talk

Ιωνικός - Παναθηναϊκός 62-86: «Έλαμψαν» οι Έλληνες στην πρεμιέρα του Γουόλτερς για τους πράσινους!

Ιωνικός - Παναθηναϊκός 62-86: «Έλαμψαν» οι Έλληνες στην πρεμιέρα του Γουόλτερς για τους πράσινους!
Αλώβητος πέρασε από τη Νίκαια ο Παναθηναικός, επικρατώντας έυκολα με 86-62 του τοπικού Ιωνικού, στην πρεμιέρα του Γουόλτερς στα «πράσινα». Πολυφωνία για τους φιλοξενούμενους στην επίθεση, έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους Έλληνες ο Ράντονιτς.

Η είδηση για το «τριφύλλι» ήταν το ντεμπούτο του επανακάμψαντα Νέιτ Γουόλτερς, ο οποίος βρέθηκε μάλιστα στην αρχική πεντάδα χωρίς να έχει βέβαια τις απαιτούμενες ανάσες. Ιδιαίτερα νευρικά και άστοχα μπήκαν οι δύο ομάδες στο κλειστό γυμναστήριο του Πλάτωνα στη Νίκαια, με τον Γκουντάιτις να σημειώνει και τους έξι πόντους των «πρασίνων» στα πρώτα 7 λεπτά. Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν στοίχισαν μιας και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν καθαρές συνεργασίες. Και όταν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, άρχισαν να ανοίγουν την… ψαλίδα (11-17 α’ περίοδος).

Η πίεση στην άμυνα έφερνε αιφνιδιασμούς σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο και εύκολα καλάθια, με τους «πράσινους» να μεγαλώνουν συνεχώς τη διαφορά (16-37, 16’) και τους ψηλούς τους, να μην έχουν αντίπαλο, σκοράροντας ακόμα και έξω από τη γραμμή των 6,75. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα με τον Μαντζούκα να παίρνει προσπάθειες και τον Παναγιώτη Καλαιτζάκη με ένα γκολ-φάουλ να φέρνει το ματς σε double score (22-44, 18:30’), λίγο μετά τους πρώτους πόντους του Γουόλτερς (ένα ζευγάρι εύστοχων βολών για το 18-37).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ράντονιτς διεύρυνε το ροτέισόν του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε έναν γνώριμο στη Νίκαια, τον Νίκο Χουγκάζ. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερη άμυνα και περιόρισαν τον Παναθηναικό, στους 17 πόντους, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να επωμίζεται τον ρόλο του σκόρερ (14π.).

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε δραματικά στην τελευταία περίοδο, με τον Ιωνικό να προσπαθεί να μικρύνει τη διαφορά με τους Μαυροκεφαλίδη (20 π). και Αρσενόπουλο (14π.)παρόλο που δεν πήρε ιδιαίτερες βοήθειες από τους ξένους του. Ωστόσο, ο Παναθηναικός δεν χαλάρωσε, οι νεαροί παίκτες που έκλεισαν τον αγώνα έβγαλαν ένταση και διάθεση και επικράτησε τελικώς με 86-62.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 26-48, 41-65, 62-86

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0