Basket Talk

Λαύριο - ΠΑΟΚ 70-75: Σπουδαίο «διπλό» με... υπογραφή Ράιλι (video)

Λαύριο - ΠΑΟΚ 70-75: Σπουδαίο «διπλό» με... υπογραφή Ράιλι (video)
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τελικά, δίκαια διπλασίασε τις νίκες του στην φετινή Basket League στην έδρα του Λαυρίου (75-70), χάρη σε 8 συνεχόμενους πόντους στο τέλος από τον Τζέιλεν Ράιλι.

Το Λαύριο υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ με στόχο την 1η του νίκη στη φετινή Basket League, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και πήραν τελικά τη νίκη με 75-70, χάρη σε 8 συνεχόμενους πόντους στο τέλος από τον Τζέιλεν Ράιλι, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο τα είχε... σπάσει με 0/9 σουτ εντός πεδιάς! 

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα από νωρίς, το οποίο διατήρησε καθ' όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου, με τον Ρένφρο να... ελέγχει την «εναέρια κυκλοφορία» και στις δύο μεριές του παρκέ, και τον Φράνκε να «πυροβολεί», πετυχαίνοντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό «buzzer beater» τρίποντο στη λήξη του 1ου δεκαλέπτου. 

Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ ανεβάζοντας τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και το Λαύριο το εκμεταλλεύτηκε με κορυφαίους τους Νικολαΐδη και Κόουλ, κατάφερε στο 2ο ημίχρονο να ισορροπήσει την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι με επιμέρους 13-5, προηγήθηκαν για πρώτη φορά (46-45) στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στην τελική ευθεία του αγώνα (56-56 στο 30'). 

Όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις με τον Σαλούστρο και το Λαύριο να απαντά με τον Κόουλ και τον Ντέιβις. Ο Ράιλι όμως έβαλε την υπογραφή του στο ματς, πετυχαίνοντας δύο συνεχόμενα «μεγάλα» τρίποντα πάνω σε άμυνα 1'16'' και 46'' πριν το τέλος (ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ είχε 0/6 τρίποντα και 0/9 εντός πεδιάς), κάνοντας το +6 (67-73) «οδηγώντας» την ομάδα του στη νίκη. Το Λαύριο μείωσε και πάλεψε μέχρι το τέλος, όμως ο Ράιλι με 2/2 βολές στα 12'' έκανε το 70-75 και «κλείδωσε» το ροζ φύλλο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». 

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 35-40, 56-56, 70-75

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0