Basket Talk

Απόλλων Πάτρας - Καρδίτσα 78-72: Τα «χρειάστηκαν» οι Πατρινοί αλλά με τέτοιον Τέιλορ δεν... γινόταν να χάσουν! (video)

Απόλλων Πάτρας - Καρδίτσα 78-72: Τα «χρειάστηκαν» οι Πατρινοί αλλά με τέτοιον Τέιλορ δεν... γινόταν να χάσουν! (video)
Την πρώτη νίκη του στην φετινή Basket League πέτυχε ο Απόλλων, με τους Πατρινούς να επικρατούν της Καρδίτσας (1-2), με 78-72 χάρη κυρίως στην εξαιρετική τους άμυνα και στο επιθετικό «κρεσέντο» του Ράιαν Τέιλορ (24 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5/7 τρίποντα), παρά το απίθανο τρίποντο του Αγραβάνη που έστειλε το ματς στην παράταση! 
Ο Απόλλων παραλίγο να πετάξει στα... σκουπίδια την μεγάλη προσπάθεια 30 λεπτών δίνοντας την δυνατότητα στην Καρδίτσα να κάνει την μεγάλη ανατροπή και με ένα απίθανο «buzzer beater» τρίποντο του Γιάννη Αγραβάνη να στείλει το ματς στην παράταση, όμως ο εκπληκτικός Τέιλορ έκανε σχεδόν τα πάντα για να χαρίσει στους Πατρινούς το πρώτο τους ροζ φύλλο για φέτος... 

Το ματς 

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι και το +14 (43-29 στο 21'), στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Κύριος υπέυθυνος γι' αυτό ήταν ο Ράιαν Τέιλορ που έκανε εκπληκτική εμφάνιση, βοηθώντας την ομάδα του να διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας και να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. 

Όλα αυτά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, γιατί στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να «καταρρέουν», δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες της Καρδίτσας να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση και να μπουν στο τελευταίο δίλεπτο προηγούμενοι με +1 (64-65)! Το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 4-18 υπέρ της Καρδίτσας, με τον Μπέιτμορ να το παίρνει... προσωπικά! 

Το ματς πλέον πήγαινε πόντο πόντο, ο Καράμπελας 14'' πριν το τέλος, με το σκορ στο 69-67 υπέρ του Απόλλωνα, είχε την ευκαιρία να δώσει «μαξιλαράκι αφαλείας» 4 πόντων από την γραμμή των βολών, όμως ευστόχησε μόνο σε 1/2, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάουλ και ο Αγραβάνης με ένα πολύ δύσκολο μακρινό τρίποντο στη λήξη του χρόνου και υπό πίεση τους τιμώρησε στέλνοντας το ματς στην παράταση! 

Στο έξτρα 5λεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, κρατώντας τους αντιπάλους τους μόλις στους 2 πόντους και στην επίθεση βρήκαν λύσεις με τους ΤζόουνςΤέιλορ και Καράμπελα για να φτάσουν στην νίκη που άξιζαν με βάση την απόδοσή τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα! 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-29, 60-47, 70-70 (κ.δ.), 78-72

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0