Basket Talk

Ιτούδης: «Η Εθνική ομάδα είναι ευλογία, τιμή και υποχρέωση να εκπροσωπούμε τη χώρα μας» (video)

Ιτούδης: «Η Εθνική ομάδα είναι ευλογία, τιμή και υποχρέωση να εκπροσωπούμε τη χώρα μας» (video)
Ο κόουτς της Εθνικής μας Ομάδας και της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης και αναφέρθηκε και στο κομμάτι της «Επίσημης Αγαπημένης» και σε ό,τι σημαίνει να αποτελεί μέλος της. 
Αναλυτικά ένα μέρος από τις δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην εκπομπή «Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν»

«Το γεγονός ότι ο παρονομαστής είναι η Εθνική ομάδα, δηλαδή η ελληνική σημαία και ότι ταυτόχρονα με την τιμή έχουμε και την υποχρέωση ως πρεσβευτές της χώρα μας κάτι που είναι τεράστια τιμή για όλους. Οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια και στις ομάδες και στους προπονητές που μας δίνουν την ευκαιρία να είναι οι αθλητές στην Εθνική ομάδα, να μην είναι στις διακοπές τους, αλλά να είναι με τη Εθνική ομάδα. Οπότε αυτοί οι παρονομαστές και η κοινή πορεία είναι κάτι που μας ενώνει όλους».

«Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο ώστε να δέσει η ομάδα. Προφανώς ο καθένας έχει την στρατηγική και την φιλοσοφία του. Η ειλικρίνεια και οι σχέσεις είναι αυτές που πρέπει να διέπουν μια πορεία κάτω από έναν παρανομαστή που πρέπει να είναι το κοινό καλό. Η ελληνική ομάδα είναι ευλογία. Αθλητές υψηλού επιπέδου θέτουν εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής προερχόμενοι από διαφορετικές ομάδες και έχοντας διαφορετικές προοπτικές και επιτυχίες στις δικές τους ομάδες». 

«Καναμέ μία τίμια προσπάθεια (σ.σ. στο EuroBasket), η οποία προφανώς δεν έφτασε μέχρι το τέλος, αλλά στις "δουλείες" αυτές παίζει μεγάλο ρόλο η πορεία και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείσαι να φέρεις εις πέρας ένα δύσκολο έργο, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Οι Εθνικές Ομάδες είναι "σπριντ", δεν είναι όπως οι ομάδες μιας σεζόν η οποία διαρκεί πάνω από 10 μήνες». 

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής


www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0