Basket Talk

Μάρκους Χάουαρντ: Ένας «διάολος» των παρκέ που κυνηγάει τους δαίμονές του (video)

Μάρκους Χάουαρντ: Ένας «διάολος» των παρκέ που κυνηγάει τους δαίμονές του (video)
Ο Μάρκους Χάουαρντ με τους 30 πόντους του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (Τετάρτη 19/10), συνέχισε να εντυπωσιάζει, ισοφαρίζοντας ιστορικό ρεκόρ και αποτελώντας τον νέο ηγέτη της Μπασκόνια. Ένας παίκτης προϊόν αθλητικής οικογένειας, ο οποίος συνηπήρξε με τον Γιόκιτς, αλλά καλείται να αγωνιστεί απέναντι στους προσωπικούς του δαίμονες!
Σε αφιέρωμα που είχε πραγματοποιήσει το BN Sports αναφορικά με τους αξιοσημείωτους rookies της φετινής διοργάνωσης, ο Χάουαρντ είχε την τιμητική του. Ελάχιστοι θα περίμεναν όμως να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα. Συνοπτικά τα όσα κατόρθωσε σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων: Απέναντι σε ΒαλένθιαΠαρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα πέτυχε αθροιστικά 75 πόντους (μ.ο. 25 ανά αγώνα), όντας αυτή την στιγμή ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Παράλληλα ισοφάρισε ρεκόρ που κρατάει ο Σβεντ από το 2018, όντας ο μόνος παίκτης που πετυχαίνει 7 τρίποντα και πάνω σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις!
 
Οι αληθινοί «Splash Brothers» (Μάρκους & Τζόρνταν)
 
Πριν από τέσσερα χρόνια το «Bleacher Report» είχε πραγματοποιήσει αφιέρωμα για την περίπτωση του πρωταγωνιστή μας και του αδερφού του, οι οποίοι αποτελούν κάτι σαν θρύλους του πανεπιστημίου Αρκάνσας, καταρρίπτοντας ιστορικά ατομικά ρεκόρ. Πριν όμως από το κολεγιακό μπάσκετ, κατόρθωσαν να αγωνιστούν ως συμπαίκτες στο λύκειο Πέρι της γενέτειρας τους (Αριζόνα), με τον Μάρκους να βρίσκεται στην πρώτη τάξη και τον αδερφό του να βρίσκεται στην χρονιά αποφοίτησης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόρνταν αγωνίζεται στην Ιταλία και τη Νάπολι, όντας συμπαίκτης του Δημήτρη Αγραβάνη. Η μεταξύ τους αγωνιστική και προσωπική σχέση λοιπόν, έκανε το αμερικανικό, ενημερωτικό μέσο να τους αποκαλέσει οι αληθινοί «Splash Bothers» (όπως συνηθίζεται να αποκαλείται το δίδυμα Κάρι - Τόμπσον), ενώ ο γηραιότερος της οικογένειας προτιμά να το απλό προσωνύμιο «οι Χάουαρντς».
Το «άγουρο» πέρασμα από το NBA
 
Όντας τελειόφοιτος από το πανεπιστήμιο Μαρκέτ, ο Μάρκους κατόρθωσε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Οι Ντένβερ Νάγκετς σαγηνεύτηκαν από την τελευταία του σεζόν στο NCAA (2019/2020), όπου με μ.ο. 27,8 πόντους, αποτέλεσε τον κορυφαίο σκόρερ της διοργάνωσης. Στο πλευρό του Νίκολα Γιόκιτς αγωνίστηκε για κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, καταγράφοντας συνολικά 68 συμμετοχές, όπου με την παρουσία του δεν κατόρθωσε να πείσει για την παραμονή του στο ρόστερ. Κατά την διάρκεια της παρθενικής του σεζόν, πρόλαβε να συμμετάσχει και στα play offs της δυτικής περιφέρειας, αγωνιζόμενος σε εννέα παιχνίδια.
 
H μάχη με την ψυχική υγεία
 
«Πολλοί άνδρες υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Σωστά, το είπα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου. Σύμφωνα με πολλούς θεραπευτές και ψυχιάτρους, τα τελευταία οκτώ χρόνια υποφέρω από έντονο άγχος, κατάθλιψη και διπολισμό. Αυτή η δήλωση δεν αφορά εμένα όμως, αφορά την ψυχική υγεία στο σύνολό της και το πώς οι φοιτητές - αθλητές στα πανεπιστήμια υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας όπως και εγώ».
 
Αυτή ήταν η προ τριετίας τοποθέτηση του σε εκπομπή του «ESPN», όντας φαινομενικά στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Λίγο καιρό αφότου έσπασε το ρεκόρ του πανεπιστημίου του με 53 πόντους σε έναν αγώνα, βγήκε δημόσιο και κατέρριψε τον μύθο του ανθρώπου που τα έχει όλα. Λέγεται λοιπόν πως ο Μάρκους Χάουαρντ ταλαιπωρείται από κάτι το οποίο ονομάζεται στίγμα, με ψυχολογικές ταραχές που τον ταλαιπωρούν σε ανύποπτο χρόνο. Ο περίγυρος του κάνει λόγο για ένα υπέροχο άτομο και αν μη τι άλλο εργατικό, αλλά τον εσωτερικό γολγοθά που καλείται να αντιμετωπίσει, τον γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος. Με την ευχή ότι η κατάσταση του έχει βελτιωθεί, ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσει να προσφέρει στα ευρωπαϊκά παρκέ.
714bd5bb-rs476511__lpr-e1665339968955.jpg
 
Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0