Basket Talk

Προμηθέας - Γκραν Κανάρια 93-82: Πατρινοί για «φίλημα» έκλεψαν τη νίκη με οργιαστική εμφάνιση Γιάνγκ (videο)

Προμηθέας - Γκραν Κανάρια 93-82: Πατρινοί για «φίλημα» έκλεψαν τη νίκη με οργιαστική εμφάνιση Γιάνγκ (videο)
Ο Προμηθέας πέτυχε ακόμη μία σπουδαία νίκη στο Eurocup επικρατώντας στην έδρα του επί της Γκραν Κανάρια με 93-82.

Συγκλονιστικός Τζο Γιάνγκ πέτυχε 34 πόντους (8/12 δίπ., 3,6 τριπ.) και αποτέλεσε στυλοβάτη του Προμηθέα για την δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Eurocup. Η Γκραν Κανάρια είχε το προβάδισμα για σχεδόν τρεις περιόδους, αλλά είδε τους Πατρινούς να αντιπετίθενται στο τέλος και να κλέβουν την επικράτηση μέσα από τα χέρια τους. Κορυφαίοι για τους Ισπανούς οι Μπρουσίνο και Μπαλτσερόφσκι, σημειώνοντας 19 και 12 π. αντίστοιχα.


Η έναρξη της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν εξαιρετικά, τρέχοντας ένα μικρό σερί 7-2, ώστε να θέσουν βάσεις για την συνέχεια. Ο μόνιμος πρωταγωνιστής Τζο Γιάνγκ ξεκίνησε ορεξάτος, πετυχαίνοντας 9 πόντους, αλλά στην πορεία είδε τους Ισπανούς να βγάζουν αντίδραση και να βρίσκουν απαντήσεις.

Tην σκυτάλη από τον Γιάνγκ πήρε ο Κάουαν, ο οποίος με απόλυτη ευστοχία πίσω από τα 6,75 μ (3/3), έφτασε τους 11 π., διατηρώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ. Με κεκτημένη ταχύτητα αγωνίστηκε η Κανάρια στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου συνέχισε να πληγώνει την άμυνα του Μάκη Γιατρά και με... 25 πόντους κατόρθωσε να πάρει ανοίξει την διαφορά στο +6.

H έλευση του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τον Μπαλτσερόφσκι να σκοράρει δύο διαδοχικά καλάθια με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους φιλοξενούμενους σε διψήφια διαφορά (+11), ωστόσο ο Γιανγκ έκανε πάλι τα μαγικά του. Με 14 πόντους σε ένα δεκάλεπτο κράτησε τον Προμηθέα ζωντανό και σε περίπτωση που δεν ξεκινούσε το μικρό κρεσέντο του Σλότερ (7 π. στα τελευταία 3'27''), θα μπορούσε να ξεκινήσει την 4η περίοδο με προβάδισμα.

Kομβικό σημείο για την τέταρτη περίοδο το 5ο λεπτό, εκεί όπου οι Πατρινοί κατόρθωσαν να μειώσουν την διαφορά στο καλάθι, αλλά ένα σερί 7-0 των Ισπανών... τους ξαναέβαλε σε πλεονεκτική θέση. Και όμως ένα κερδισμένο φάουλ και ένα τρίποντο του Γκίκα αποδείχθηκαν καθοριστικά, καθώς οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ανατρέψουν το σκορ, με τον Τρέβις Σίμπσον να αποδεικνύεται λυτρωτικός. Με δικό του σουτ πίσω από τα 6,75 μ. (0'33'' για την λήξη) καθάρισε το παιχνίδι, καθώς το επιμέρους 15-0 που έτρεξε η ομάδα του να δίνει στο τέλος μία σπουδαία επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα:
 22-19, 40-46, 66-70, 93-82

Τα στατιστικά του αγώνα

  Αντώνης Νιανιάς

  www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0