Basket Talk

Περιστέρι – Τενερίφη 88-81:Με τρίποντη «ραψωδία» και τρομερό Ραντάνοφ, υπέταξε την τροπαιούχο του BCL! (video)

Περιστέρι – Τενερίφη 88-81:Με τρίποντη «ραψωδία» και τρομερό Ραντάνοφ, υπέταξε την τροπαιούχο του BCL! (video)

Η προπονητική εποχή του Βασίλη Σπανούλη έχει ξεκινήσει «μαγικά», κάνοντας το 2/2 στο BCL απέναντι μάλιστα στην πρωταθλήτρια, Τενερίφη, στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου (88-81). Ζήλεψαν την «τέχνη» του προπονητή τους στο τρίποντο, στο πρώτο ημίχρονο οι Περιστεριώτες (10/14) και σταμάτησαν το σερί των 12 συνεχόμενων νικών των Ισπανών, στο θεσμό.

Το Περιστέρι όχι μόνο δεν φοβήθηκε, κοίταξε το μεγαθήριο στα… μάτια και το κέρδισε. Με περίσσιο θράσος, πάθος και υψηλό ποσοστό ευστοχίας, η ομάδα των δυτικών προαστίων πέτυχε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα την παρέα του Χουέρτας στην πρώτη ήττα της σεζόν.
image_7_1.jpg

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα «γυάλιζαν» τα μάτια των Περιστεριωτών, εξασφαλίζοντας γρήγορα (3’) μία διαφορά έξι πόντων και λίγο αργότερα (7’) οκτώ. Η εξαιρετική εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να βλέπουν το καλάθι σαν.. βαρέλι, όντας σχεδόν αλάνθαστοι έξω από τα 6,75. Με τον Σιλβέν Φρανσίσκο άχαστο, διατηρούσαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, ολοκληρώνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος επιθετικά (57) με ένα δύσκολο buzzer beater του Μωραΐτη.

Στην τρίτη περίοδο, οι αθλητές του Βιντορέτα έκαναν την αντεπίθεσή τους και μείωσαν τη διαφορά στο μισό (από το 63-47 σε 63-55) ωστόσο το Περιστέρι αντέδρασε και σταμάτησε τη… διαρροή, κυρίως με τον Ντέντμον.

Ο αειθαλής, Μαρσελίνιο Χουέρτας (έγινε και πρώτος πασέρ ever στο BCL) έκανε ότι μπορούσε αλλά το Περιστέρι δεν «έκοψε» ποτέ ταχύτητα, παίρνοντας μια τεράστια και δίκαιη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 57-43, 71-62, 88-81

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0