Basket Talk

Kαρδίτσα - Κολοσσός 59-57: Ιστορική νίκη των Θεσσαλών με αδιανόητο «buzzer» του Μπέιτμον (video)

Kαρδίτσα - Κολοσσός 59-57: Ιστορική νίκη των Θεσσαλών με αδιανόητο «buzzer» του Μπέιτμον (video)
Χαμόγελα για τους φιλάθλους της Καρδίτσας που έδωσαν βροντερό παρόν στην επίσημη πρεμιέρα του «Γιάννης Μπορούσης», βλέποντας την ομάδα τους να επικρατεί επί του Κολοσσού Ρόδου με 59-57.

Ιστορία έγραψε η Καρδίτσα, πετυχαίνοντας την πρώτη της επικράτηση στην ιστορία της στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Κολοσσός συνέχισε να προβληματίζει, με δεύτερη διαδοχική ήττα, παρότι αγωνιζόταν και πάλι με τον τίτλο του φαβορί. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Μπέιτμον των γηπεδούχων, καθώς πέραν των 20 π., σημείωσε και ένα ασύλληπτο buzzer beater για να χαρίσει στην ομάδα του αυτήν την σπουδαίας σημασίας νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κράτησε τους γηπεδούχους σε πολύ χαμηλό σκορ (μόλις 19 πόντοι), γεγονός το οποίο οφείλεται και στην αστοχία της Καρδίτσας. Απόλυτα άστοχη πίσω από τα 6,75 μ. (0/14 τρίποντα), την ίδια στιγμή που ο Κολοσσός έπαιρνε λύσεις από δεύτερες προσπάθειες, με τους φόργουορντ να υπερισχύει στα επιθετικά ριμπάουντ και να βρίσκει σκορ από τους φόργουορντ  του. Κορυφαίος έπειτα από 20 λεπτά παιχνιδιού ο Όσμπορν με 8 π. και 5 ριμπάουντ.

Eντελώς διαφορετική η εικόνα μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με τους παίκτες του Αγγέλου να μπάινουν αποφασισμένοι για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα και πραγματοποιώντας ένα μικρό σερί 10-4, κατόρθωσαν να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Ο Πιτζέτ πλήγωνε τους Ροδίτες με διαδοχικά καλάθια και οι Θεσσαλοί βρέθηκαν ακόμη και με προβάδισμα 2 πόντων, ωστόσο ο Χάρης Γιαννόπουλος με τρίποντο και αμυντικό ριμπάουντ κατόρθωσε να διατηρήσει την ομάδα του σε θέση ισχύος.

Η έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου βρήκε ξανά την Καρδίτσα φουριόζα, πετυχαίνοντας τρία διαδοχικά καλάθια, με κύριο εκφραστή τον εξαιρετικό σήμερα Ντελόριερ. Παρ' όλα αυτά είδε γρήγορη αντίδραση από τον Κολοσσό, συμπλήρωσε τέσσερα φάουλ από νωρίς και αναγκάστηκε να γίνει προσεκτική στις επαφές.

Εν τέλει η αναμέτρηση μετατράπηκε σε ντέρμπι και παρότι οι φιλοξενούμενοι βρισκόταν με προβάδισμα 4 πόντων, 0'43'' πριν την λήξη, μία διείσδυση των γηπεδούχων και μετέπειτα ενά λάθος του Σταρκς, έδωσαν την ευκαιρία στους Θεσσαλούς για ανατροπή. Εν τέλει αυτό συνέβη, όταν ο Μπέιτμον με ασσύληπτη τρίποντη προσπάθεια πίσω από το κέντρο του γηπέδου έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και χάρισε σην Καρδίτσα την πρώτη, ιστορική της νίκη (59-57) στην πρώτη κατηγορία!

Τα δεκάλεπτα: 8-11, 19-31, 40-44, 59-57

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0