Basket Talk

Οι πρώτες 9 σεζόν του Αντετοκούνμπο στο NBA θυμίζουν... ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Οι πρώτες 9 σεζόν του Αντετοκούνμπο στο NBA θυμίζουν... ΛεΜπρόν Τζέιμς!
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται να μπει στη 10η χρονιά του στον «μαγικό κόσμο» του NBA, με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς και όσα έχει πετύχει τις προηγούμενες εννιά, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο ξεκίνημα και τα επιτεύγματα του «Βασιλιά», Λεμπρόν Τζέιμς στη Λίγκα. Άλλωστε, τι Άκρον τι Σεπόλια... 
Σχετικά Άρθρα
Έχουν ακριβώς 10 χρόνια διαφορά μεταξύ τους, ο ένας, παιδί από το Άκρον, ο άλλος από τα... Σεπόλια! Ο ένας 28, ευρισκόμενος στο λεγόμενο «prime» της καριέρας του, ο άλλος 38, προσπαθώντας να πετύχει τα τελευταία «milestones», σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, πριν ο... χρόνος τον κερδίσει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα, τα πρώτα 9 χρόνια παρουσίας του στο NBA, θυμίζει κατά πολύ τα ανάλογα επιτεύγματα ενός από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο δικό του ξεκίνημα, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα! 

Ας δούμε όμως αναλυτικά και σε αριθμούς τι είχαν πετύχει οι δύο αθλητές πριν μπουν στην 10η σεζόν τους στην κορυφαία Λίγκα του πλανήτη. Ο ΛεΜπρόν σε 9 χρονιές είχε καταφέρει τις 8 να επιλεγεί για το All Star Game, ενώ ο Giannis «πληρώνει» ότι όταν ξεκίνησε το ταξίδι του δεν ήταν ακόμη «NBA ready» που λένε και οι Αμερικάνοι, έχοντας 6 συμμετοχές. Τα νούμερα είναι ακριβώς τα ίδια (8-6) υπέρ του ΛεΜπρόν και στις επιλογές στις All-NBA καλύτερες 5αδες της χρονιάς. Στις επιλογές όμως για τις All-Defense Teams, τις καλύτερες δηλαδή αμυντικές 5αδες, ο «Greek Freak» υπερισχύει έχοντας 5 συμμετοχές έναντι τεσσάρων του «Βασιλιά» στο αντίστοιχο διάστημα. 

Σε επίπεδο βραβείων MVP regular season, ο Τζέιμς μέχρι και την 9η χρονιά του είχε καταφέρει να κερδίσει 3, έχοντας ορισμένες πολύ «dominant» χρονιές πριν αποχωρήσει από τους Καβαλίερς (για 1η φορά) και στο ξεκίνημά του στους Μαϊάμι Χιτ. Ο Γιάννης βρίσκεται στα δύο MVP, έχει όμως ένα βραβείο, αυτό του Defensive Player of the Year (Αμυντικού της Χρονιάς), που ο Λεμπρόν δεν είχε καταφέρει να προσθέσει στη συλλογή του (ούτε το έχει κατακτήσει μέχρι και σήμερα). 
hi-res-165eb8834e118b5715e92761bf0fc967_crop_north_1.jpg

Σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα, οι δύο παίκτες βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία, καθώς ο ΛεΜπρόν μέχρι τότε είχε κατακτήσει μόλις 1 (2012) από τα 4 συνολικά που έχει πλέον, όπως 1 δαχτυλίδι έχει και ο Giannis (2021). Με τη μόνη διαφορά βέβαια ότι ο ΛεΜπρόν για να πανηγυρίσει τον 1ο του τίτλο έπρεπε να φύγει από την μικρή αγορά του Κλίβελαντ και να ενταχθεί στο «powerhouse» που είχε φτιάξει το Μαϊάμι, ώστε να γευτεί τη χαρά της επιτυχίας (άσχετα με το τι έγινε στη συνέχεια). Αυτό ο Γιάννης δεν χρειάστηκε να το κάνει, οδηγώντας την ομάδα που τον ανέδειξε, το «ταπεινό» Μιλγουόκι στο 1ο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια ανομβρίας. Τέλος, φυσικά και οι δύο στην 9η χρονιά τους είχαν από 1 Finals MVP, όντες οι ηγέτες των ομάδων τους και αυτοί που έκριναν εν πολλοίς τους τελικούς στις σειρές απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (ΛεΜπρόν Τζέιμς) και Φοίνιξ Σανς (Γιάννης Αντετοκούνμπο). 

Μπορεί οι δύο σούπερσταρς, Giannis και ΛεΜπρόν να βρίσκονται σήμερα σε τελείως διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους, όμως τα κοινά που έχει η πορεία τους είναι πολλά. Mε το σημαντικότερο από αυτά να είναι ότι και οι δύο μετά από 9 χρόνια παρουσίας στο NBA, δηλαδή όταν και ο «Βασιλιάς» βρισκόταν στο ίδιο σημέιο που βρίσκεται σήμερα ο Giannis, είχαν/έχουν καταφέρει να αποτελέσουν το «πρόσωπο της Λίγκας» και με βάση την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο...
308842529_3414947608783952_5811933815425325402_n.jpg

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0