Basket Talk

Τρέντο - Προμηθέας 76-89: Ονειρική πρεμιέρα με «σούπερ» Γιανγκ από τους παίκτες του Μάκη Γιατρά

Τρέντο - Προμηθέας 76-89: Ονειρική πρεμιέρα με «σούπερ» Γιανγκ από τους παίκτες του Μάκη Γιατρά
Ο εξαιρετικός Προμηθέας ξεκίνησε νικηφόρα το ταξίδι του στο Eurocup, καθώς επικράτησε στην Ιταλία επί της Τρέντο με σκορ .76-89

Με κορυφαίους τους Γιανγκ και Κουλμπόκα ( αντίστοιχα), ο Προμηθέας πέρασε αλλώβητος από την έδρα της Τρέντο επικρατώντας με σκορ 76-89. Δεν κινδύνεψε σε καμία φάση του αγώνα και παρουσίασε θετικότατο πρόσωπο ενόψει της ευρωπαϊκής συνέχειας.


Δυναμικό ξεκίνημα από τους παίκτες του Μάκη Γιατρά, οι οποίοι βρέθηκαν να κυνηγούν σχεδόν καθόλη την διάρκεια της πρώτης περιόδου, αλλά με εντυπωσιακό σερί 11-0 στο τελευταίο τρίλεπτο ανέτρεψαν την κατάσταση. Ζεστός στο ξεκίνημα του αγώνα ο Κουμπόλκα, ο οποίος μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας σκοράρει ήδη 8 πόντους.

Mε κεκτημένη ταχύτητα, οι Πατρινοί συνέχισαν να χτίζουν πάνω στην διαφορά τους, η οποία έφτασε μέχρι και στο +16, χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα αλλά και την επιθετική συνεισφορά των Γιάνγκ και Σίμπσον (συνδυαστικά 13 π.).

Η έλευση του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Τρέντο να μάχεται και εν τέλει να μειώνει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (-9), έχοντας ως κύριο εκφραστή τον Φλακαντόρι (8 π. στο τρίτο δεκάλεπτο). Ο Προμηθέας όμως είχε τις λύσεις, σκόραρε 26(!) πόντους και διατήρησε το σκορ σε ασφαλή για αυτόν πλαίσια. 

Διαδοχικά καλάθια του Μουράτου και μετέπειτα του κορυφαίου Τζόι Γιάνγκ, ροκάνισαν τις ελπίδες του ιταλικού συλλόγου, ώστε ο Προμηθέας να αποδράσει με νικηφόρο αποτέλεσμα (76-89) από την πρεμιέρα του Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 29-43, 55-69, 76-89

Τα στατιστικά του αγώνα

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0