Basket Talk

Τόμας Γουόκαπ: Ένα «κομπιούτερ» που δουλεύει ασταμάτητα! (video)

Τόμας Γουόκαπ: Ένα «κομπιούτερ» που δουλεύει ασταμάτητα! (video)

Με τέτοια εμφάνιση, μπορούσε να μοιράζει τελικές πάσες όλο το βράδυ ο Τόμας Γουόκαπ. Το «αμερικάνικο κλειδί» των Πειραιωτών, έκανε ρεκόρ καριέρας με την «ερυθρόλευκη φανέλα» απέναντι στον Απόλλωνα (10 ασίστ) και μπήκε στο top-10 των ξένων της ομάδας στον εν λόγω στατιστικό τομέα.

Φαινόταν από το τελευταίο κομμάτι της προηγούμενης σεζόν πως ο Τόμας Γουόκαπ ανέβαζε συνεχώς στροφές και το αποδεικνύει και στην εκκίνηση αυτής. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί την καλύτερη, εκ των έσω, μεταγραφή των «ερυθρολεύκων», μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αφού πέρα από την ικανότητα του στο αμυντικό σκέλος, γίνεται πολύτιμος και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

5700610.jpg


Μπορεί ο Σάσα Βεζένκοφ να έπιασε βαρομετρικό… υψηλό και να ηγήθηκε της επίθεσης του Ολυμπιακού για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ωστόσο ο Γουόκαπ ήταν το «κρυφό χαρτί» της νίκης των «ερυθρολεύκων» στην Πάτρα. Ο Αμερικανός γκαρντ πρόλαβε και μοίρασε διψήφιο αριθμό τελικών πασών (10) σε μόλις 16:25 λεπτά, για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του και έκανε με το… καλημέρα ότι δεν είχε πετύχει σε 31 αναμετρήσεις την περασμένη αγωνιστική περίοδο.



Μάλιστα, με την επίδοσή του αυτή συμπεριλαμβάνεται στους δέκα κορυφαίους αλλοδαπούς πασέρ του Ολυμπιακού (8η θέση) με 121, αφήνοντας πίσω του ονόματα όπως του Έισι Λο (117), του Νίκολα Βούισιτς (118), του Νίκολα Μιλουτίνοφ (119) και του Τάιους Έντνι (120). Και όλα αυτά σε μόλις 32 ματς της Basket League. Ταυτόχρονα «σκαρφάλωσε» και στην «ερυθρόλευκη» 30αδα διαχρονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αξιοσημείωτο είναι πως η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του, ήταν οι 8 ασίστ που είχε δώσει στην περσινή πρώτη στροφή της λίγκας απέναντι στην ΑΕΚ στο δεύτερο επίσημο ματς του συνολικά με τη φανέλα των Πειραιωτών.


Ο Τόμας Γουόκαπ εξελίσσεται σε «παράγων» για τον Ολυμπιακό μέσα στο παρκέ, αποτελώντας σημαντικότατο «γρανάζι» στο… τρένο του Γιώργου Μπαρτζώκα που τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, για την εποχή. Και με την προσαρμοστικότητά του και τα πεπραγμένα του, είναι πολύ πιθανό οι αδερφοί Αγγελόπουλοι να προβούν και εδώ σε πρόωρη επέκταση συμβολαίου, θέλοντας να τον «δέσουν» στο Λιμάνι, όπως έπραξαν και με τον Μουστάφα Φαλ, το Φλεβάρη του τρέχοντος έτους.


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0