Basket Talk

Eurocup - Όμιλος Προμηθέα: Οι… προκλήσεις μεγάλες αλλά η πρόκριση ανοιχτή για τους Πατρινούς

Eurocup - Όμιλος Προμηθέα: Οι… προκλήσεις μεγάλες αλλά η πρόκριση ανοιχτή για τους Πατρινούς

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurocup, Προμηθέας Πάτρας ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης, με στόχο την παρουσία του στην 1η 8αδα και την πρόκριση στους «16».

Ο Προμηθέας ρίχνεται στη «μάχη» του Eurocup και το BN Sports σας παρουσιάζει τους 9 αντιπάλους που θα βρουν μπροστά τους οι Πατρινοί στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ξεκινάει έναν… Μαραθώνιο 18 αγωνιστικών, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση της πρεμιέρας με την Τρέντο (12/10 στις 21:30).

Τρέντο

Μια… Ιταλίδα θα είναι η πρώτη αντίπαλος του Προμηθέα στο Eurocup, με τον Εμανουέλε Μολίν να στηρίζει πολλά στους γηγενείς της ομάδας του, Ματέο Σπανιόλο και Ντιέγκο Φλακαντόρι, αλλά και στους Αμερικανούς Τρεντ Λόκετ, Ντρου Κρόφορντ και Ντάριον Άτκινς, τον Λετονό Αντρέις Γκρατζιούλις, ενώ αρχηγός είναι ο Ιταλοαργεντίνος Αντρες Πάμπλο Φορέι. Στο πρωτάθλημα η Τρέντο έχει ξεκινήσει με μία νίκη και μία ήττα, είναι μια ομάδα που βασίζεται πολύ στην άμυνά της, δεν έχει όμως τα πολύ ηχηρά ονόματα για να «τρομάξει» τον Προμηθέα που μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές του στα δύο παιχνίδια.

Χάποελ Τελ Αβίβ

Οι Ισραηλινοί είναι ομάδα με αρκετό επιθετικό ταλέντο που στηρίζεται κυρίως στους Αμερικανούς της. Ξεκίνησαν νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα της χώρας τους, στο οποίο αποτελούν την 2η πιο επιτυχημένη ομάδα, πίσω από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με 5 πρωταθλήματα Ισραήλ. Από τη φετινή ομάδα ξεχωρίζουν ο κόμπο γκαρντ Χαβιέ Μάνφορντ που έχει κάνει ένα πέρασμα από το NBA, με τις φανέλες των Μέμφις Γκρίζλις και των Μιλγουόκι Μπακς, ενώ το 2017 πέρασε για λίγο και από την Μπαρτσελόνα. Εξαιρετικός και ο playmaker Τζέι Κόβαν Μπράουν, που έχει περάσει από την ΑΕΚ (2016) και το 2020 με 25 πόντους στέρησε από το Περιστέρι, με τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ την ελπίδα για πρόκριση στους «8» του BCL.

Γκραν Κανάρια

Μια… κλασική ομάδα Eurocup, που θα παίξει για 15η φορά στη διοργάνωση και πρόπερσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Αποτελεί ένα από τα φαβορί για διάκριση και ο Προμηθέας θα έχει δύσκολο έργο απέναντί της. Στον πάγκο κάθεται ένας… παλιός μας γνώριμος, ο Γιάκα Λάκοβιτς που ως παίκτης έχει περάσει από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, όπως και ο playmaker Έι Τζέι Σλοτερ που προέρχεται από ένα εξαιρετικό Eurobasket με την Πολωνία. Στο ρόστερ υπάρχουν και άλλα ηχηρά ονόματα, όπως του διεθνή Γάλλου, Άντριου Αλμπισί, του Νίκολας Μπρουσίνο και των δύο προηγούμενων «Rising Stars» του Eurocup, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (2021) και Καλίφα Ντιόπ (2022).
524dd434-slaughteraj_unicskazan_grancanaria.jpg


Μπουντούτσνοστ

Οι Μαυροβούνιοι είναι μια ομάδα που ο Προμηθέας αντιμετώπισε και πέρσι στη διοργάνωση και ηττήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός έδρας με σχετική ευκολία. Διαθέτουν εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ τους, με το όνομα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Άαρον Γουάιτ να ξεχωρίζει. Από τους υπόλοιπους οι διεθνείς Σέχοβιτς, Ντρόμπνιακ και ο πρώην παίκτης της Κηφισιάς, Πέταρ Πόποβιτς όπως και ο Βόσνιος σκόρερ Εντίν Άτιτς που είχε παίξει στα μικράτα του στην ΑΕΚ θέλουν προσοχή όπως και οι διεθνείς Βόσνιοι ψηλοί Καμένιας και Λάζιτς. Στον πάγκο κάθεται ο έμπειρος κόουτς, Βλάντα Γιοβάνοβιτς
white.png

Τουρκ Τέλεκομ

Έναν… παλιό γνώριμο θα βρει απέναντί του ο Προμηθέας στις αναμετρήσεις του με τους Τούρκους, καθώς ο Τζέριαν Γκραντ, που την σεζόν 2020/21 βρέθηκε στην Πάτρα, μετά από το πέρασμά του από την Αρμάνι Μιλάνο, πλέον αγωνίζεται στην Τουρκ Τέλεκομ. Ο αδερφός του σταρ των Πόρτλαντ Τρειλ Μπλέιζερς, Τζεράμι Γκραντ θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» για τον Μάκη Γιατρά και τους παίκτες του, όντας ένας παίκτης που βασίζει πολλά ο κόουτς των Τούρκων, όπως και στον Γάλλο σκόρερ Αξέλ Μπουτέιγ. Εξαιρετικός επιθετικά και ο Αμερικανός Τόνι Τέιλορ

Παρί

Η προσφάτως ιδρυθείσα Παρί (2018) δεν πέτυχε τον αρχικό της στόχο να παίξει μέχρι το 2022 στην Euroleague, όμως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση (Eurocup) και ο Προμηθέας θα πρέπει να «χτυπήσει» τα παιχνίδια μαζί της. Από το ρόστερ ξεχωρίζει το όνομα του Γάλλου Αξέλ Τουπάν που έχει αγωνιστεί στην Euroleague με τη φανέλα Ζαλγκίρις αλλά και του Ολυμπιακού, σε μια θητεία που έληξε άδοξα, μεσούσης της σεζόν 2018/19. Φέτος οι «Παριζιάνοι» δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα καθώς βρίσκονται στην τελευταία θέση με 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, όμως ο Προμηθέας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους γκαρντ Κάιλ Άλμαν (είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στο Λαύριο) και Γουάλας.
Axel-Toupane-2-Paris-Thomas-Savoja-1.jpeg


Αμβούργο

Η Γερμανική ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 2013 και φέτος θα συμμετάσχει για 2η χρόνια στο Eurocup, μετά την περσινή της παρθενική συμμετοχή. Δεν διαθέτει γνωστά στο ευρύ κοινό ονόματα, όμως ο 20χρονος Γερμανός playmaker Λεν Σούρμαν φαίνεται εξαιρετική περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει στο μέλλον… Πολύ επικίνδυνος και ο Αμερικάνος σκόρερ Τζέιμς Γούνταρντ, που πέρσι έπαιξε για ένα διάστημα στο Περιστέρι, ενώ υπάρχουν ακόμη ο διεθνής Σλοβένος φόργουορντ Ζίγκα Σαμάρ και ο Γερμανός διειθνής σέντερ Βόλφαρτ-Μπότερμαν.

Σλασκ Βρόστλαβ

Οι Πολωνοί είναι μια δεμένη και «σκληρή» ομάδα με έμπειρους παίκτες, όπως ο «μπαρουτοκαπνισμένος» και σε επίπεδο Euroleague 35χρονος Λευκορώσος σέντερ Αρτσιόμ Παραχούσκι. Ο παίκτης όμως που ξεχωρίζει είναι ο φοβερός γκαρντ Τζερεμάια Μάρτιν που μόλις 2 χρόνια πριν έπαιζε στο NBA κάνοντας ορισμένες εκπληκτικές εμφανίσεις με τις φανέλες των Μπρούκλιν Νετς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Από τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του βετεράνου Σλοβένου προπονητή Αντρέι Ουρλέπ, ξεχωρίζουν οι διεθνείς Πολωνοί Βισνιέβσκι, Ντζίεβα και Κολέντα και ο έμπειρος Κροάτης φόργουορντ Ράμλιακ
jeremiah-martin-1_3.jpg


Λόντον Λάιονς

Μία από τις «βατές» ομάδες του ομίλου, που ο Προμηθέας θα πρέπει να κερδίσει αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το «restart» στην καριέρα του με τη φανέλα των Άγγλων ψάχνει ο… δικός μας Κώστας Κουφός (που προ διετίας έπαιξε στον Ολυμπιακό), ενώ εκεί αγωνίζονται και άλλα γνωστά ονόματα, όπως ο Χρούμπαν που έκανε φοβερό Eurobasket με την Τσεχία και ο διεθνής Άγγλος Όβι Σόκο που έχει γίνει πολύ γνωστός μέσω της συμμετοχής του σε... ριάλιτι σόου. Αυτός όμως που ξεχωρίζει είναι ο Σαμ Ντέκερ που το 2015 είχε επελέγει στον 1ο γύρο του ντραφτ (No 18) από τους Χιούστον Ρόκετς και έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του σε ομάδες του «μαγικού κόσμου» του NBA
Kosta-Koufos-Londres-London-Lions-Jacques-Cormareche.png


Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0