Basket Talk

Ντάρον Ράσελ: Ο ρούκι της Μόρναρ, που έχει βάλει 88 πόντους σε δύο ματς (video)

Ντάρον Ράσελ: Ο ρούκι της Μόρναρ, που έχει βάλει 88 πόντους σε δύο ματς (video)

Στην Αδριατική Λίγκα έχει αρχίσει να λάμπει το άστρο του πρωτοεμφανιζόμενου Ντάρον Ράσελ, ο οποίος έχει καταφέρει να σκοράρει 88 πόντους (41+47) στα δύο πρώτα μας της σεζόν.

Το όνομα του Ντάρον Ράσελ είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά αναμένεται να γίνει γνωστό πολύ σύντομα, αν ο 24χρονος γκαρντ συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό.

Γεννημένος στις 6 Μαΐου του 1998 στη Φιλαδέλφεια και έχοντας θητεύσει στο University of Rhode Island και στο University of Maryland, ο βραχύσωμος (1.80μ) γκαρντ, γνωστός και με το προσωνύμιο “Fatts”, επειδή ήταν... παχουλός όταν ήταν μωρό, υπέγραψε πριν από λίγο καιρό το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του με τη Μόρναρ. Το δρόμο για την Ευρώπη είχε τραβήξει πριν από μία πενταετία και ο αδερφός του Ντουέιν Ράσελ, ο οποίος έχει περάσει από Νανσί (Γαλλία), Κράιλσχαϊμ (Γερμανία), Τρεβίζο (Ιταλία), ενώ φέτος μετακόμισε ξανά στη Γερμανία για λογαριασμό της Όλντενμπουργκ.

Επιστροφή όμως στον Ντάρον, που είναι το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας. Η παρουσία του στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν στην Αδριατική Λίγκα, ο εκρηκτικός γκαρντ έχει πραγματοποιήσει ονειρικές εμφανίσεις. Για την ακρίβεια έχει βάλει 88 πόντους, 41 κόντρα στην Ιγκοκέα και 47 απέναντι στη Ζαντάρ!

Στο ντεμπούτο του έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 38'48” και η στατιστική του έγραψε 5/11 δίποντα (45.5%), 9/19 τρίποντα (50%), 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη.



Στο δεύτερο παιχνίδι αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από 35 λεπτά μετρώντας 6/13 δίποντα (46.2 %), 7/18 τρίποντα (38.9%), 14/16 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 τελικές πάσες και 4 κλεψίματα.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ο Ράσελ, μόλις στη δεύτερη παρουσία του στην ABA League κατάφερε να γράψει ιστορία, σπάζοντας το ρεκόρ περισσότερων πόντων που έχουν επιτευχθεί σε ένα ματς. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Βλάντιμιρ Μιχαήλοβιτς και είχε επιτευχθεί πέρσι, σε αγώνα της Μόρναρ με Μέγκα.

Όπως καταλαβαίνετε, αν συνεχίσει σε τέτοιο τέμπο, ο Ράσελ θα βρεθεί πολύ σύντομα στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Euroleague. Εκεί βέβαια δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλη ελευθερία κινήσεων, ούτε θα παίρνει 30 σουτ σε κάθε ματς, όπως συμβαίνει στη Μόρναρ, που του δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη και γενικά προτιμάει γκραντ αυτού του στυλ και όχι pass first point guards, όπως συνηθίζουν οι περισσότερες ομάδες στην ABA League.

Το potential του Ράσελ ωστόσο μοιάζει πολύ ελπιδοφόρο, οπότε καλό θα είναι σκάουτς και προπονητές από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0