Basket Talk

Καστρίτης: «Μπορούμε να χτίσουμε κάτι πολύ όμορφο»

Καστρίτης: «Μπορούμε να χτίσουμε κάτι πολύ όμορφο»
Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την ψυχολογική προετοιμασία που έχει κάνει με τους παίκτες του Άρη, μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Άρης το έκανε ξανά, κέρδισε τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Basket League και ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για αυτή ακριβώς τη συγκυρία, όπως και για την ευρύτερη εικόνα της ομάδας του. 

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Αστειευόμενος θα πω ότι το σκεφτήκαμε και η αίσθηση που υπήρχε στα γραφεία ότι αν την πρώτη αγωνιστική παίξουμε με τον Παναθηναϊκό η χρονιά θα πάει καλά. Δεν είμαι προληπτικός, δεν το σκέφτομαι και δεν μας συμφέρει να συμβεί το ίδιο γιατί μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού κάναμε τέσσερις συνεχόμενες ήττες κι αυτό δεν θέλω να επαναληφθεί. 

Είναι μια σημαντική νίκη γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος και δεύτερον απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο στην αρχή μιας δύσκολης σειράς αγώνων. Για μένα, πέρα από το βαθμολογικό κομμάτι, το πιο σημαντικό και με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι είδαμε τα παιδιά μας να δείχνουν χαρακτήρα.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι είμαστε φρέσκια ομάδα είτε σε ξένους που παίζουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη είτε σε Έλληνες που έχουν για πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο. Γι’ αυτό έχω εστιάσει στο πνευματικό κομμάτι και στη διαχείριση των στιγμών ενός αγώνα. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και ότι μπορούμε να χτίσουμε κάτι πολύ όμορφο. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη και θα έλεγα ότι είμαστε μακριά από το σημείο που θέλουμε να είμαστε. Είδαμε όμως ότι αυτά που είχαμε προβλέψει μπορούν να γίνουν πράξη. Ήρθε η στιγμή να διαχειριστούμε μια καλή νίκη. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ταπεινότητα και ενέργεια. Μπράβο στα παιδιά αλλά και στον κόσμο μας».

Σε ερώτηση για το σχήμα με τους τρεις γκαρντ απάντησε: «Είναι μια δυνατότητα που μας δίνει το ρόστερ με την παρουσία κλασικών χειριστών. Ανάλογα με τη συνθήκη του αγώνα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του κι αυτό το σχήμα μας βοήθησε. Η αλήθεια είναι ότι έγινε πολύ συζήτηση πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Για το πώς μπορούν να παντρευτούν οι Χάκγινς, Νότε, Τολιόπουλος στο κομμάτι της οργάνωσης καθώς είναι περισσότερο εκτελεστές.

Έχουμε συζητήσει και με τα τρία παιδιά και δεν έχω ανησυχία. Έχουν τη στόφα του σκόρερ κι αυτό είναι πλεονέκτημα γιατί αντιλαμβάνονται αυτά που ζητάμε από αυτούς και είναι πρόθυμοι να παίξουν σωστά. Θα υπάρξουν μέρες στις οποίες δεν θα είναι σωστοί στις αποφάσεις τους αλλά θα ζήσουμε μ’ αυτό. Σήμερα ο Χάγκινς διαχειρίστηκε πολύ σωστά το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και ο Νότε μοίρασε καλά μπάλα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπως και ο Βασίλης. Το δουλεύουμε πολύ, δεν μας ανησυχεί κάτι και είμαστε χαρούμενοι που τους έχουμε στην ομάδα μας».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0