Basket Talk

Ο «Κάπτεν Παπ» και το «μπλαουγκράνα» παρελθόν του (video)

Ο «Κάπτεν Παπ» και το «μπλαουγκράνα» παρελθόν του (video)
Απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Κώστας Παπανικολάου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως αρχηγός της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού. Με αφορμή το παραπάνω γεγονός το BN Sports θυμάται την περίοδο που φορούσε τα χρώματα του καταλανικού συλλόγου, στην πρώτη του απόπειρα εκτός των συνόρων! 

Ιστορικής σημασίας η αναμέτρηση του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό. Για πρώτη φορά από το 2010, οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν στην EuroLeague χωρίς την παρουσία των Σπανούλη και Πρίντεζη. Έτσι λοιπόν, το βάρος πέφτει στους ώμους του Παπανικολάου, ο οποίος πιο έτοιμος από ποτέ ετοιμάζεται να ηγηθεί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα

Η μοίρα τα 'φερε έτσι ώστε η πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με την καινούρια του ιδιότητα να γίνεται απέναντι στην παλιά του ομάδα. Για όσους (λίγους) δεν θυμούνται, ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ είχε μετακομίσει στην Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2013. Για να αγωνιστεί όμως  στο πλευρό του Ναβάρο και υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ, προηγήθηκαν οι εξαιρετικές του σεζόν με τις διαδοχικές κατακτήσεις της EuroLeague.
1590.jpg

Με σκοπό να πειστεί ο τότε 24χρονος «Παπ», χρειάστηκε να του προσφερθούν 5,5 εκ. ευρώ... για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, ενώ ο Ολυμπιακός καρπώθηκε 1,5 για την παραχώρηση του. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην πρωτεύουσα της Καταλονίας σημείωσε μ.ο. 6,7 π. και 4,4 ριμπάουντ, ενώ στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση της Liga Endesa.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε (πρόωρα) το ισπανικό του πέρασμα, καθώς ακολούθησε το κάλεσμα του NBA. Οι Χιούστον Ρόκετς (στους οποίους άνηκαν τα δικαιώματα του) τον έκαναν δικό τους, ώστε μετέπειτα να ακολουθήσουν οι Νάγκετς και η επιστροφή στο «Λιμάνι» της καρδιάς του. Σήμερα, έπειτα από έξι διαδοχικές σεζόν με την φανέλα των ερυθρόλευκων, ετοιμάζεται για ακόμη ένα συναρπαστικό ταξίδι... Ένα ταξίδι με καπετάνιο τον ίδιο, όπου θα καταγράψει την 283η του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0