Basket Talk

Σπανούλης: «Ο κόσμος θέλω να έρχεται στο γήπεδο για τα παιδιά και όχι για μένα»

Σπανούλης: «Ο κόσμος θέλω να έρχεται στο γήπεδο για τα παιδιά και όχι για μένα»
Ο Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου μετά το επιτυχημένο προπονητικό του ντεμπούτο (86-70), στάθηκε σε αυτά που θέλει να βλέπει από την ομάδα του αλλά και όσα στοιχεία δικού του παιχνιδιού, είδε στο παρκέ και τον χαροποίησαν.
Πιο αναλυτικά τα όσα αναφέρθηκαν στη Συνένετυξη Τύπου:

Στην πρώτη του δήλωση, ο Λαρισαίος κόουτς είπε πως: «Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Δείξαμε κάποια από τα plays που θέλουμε να παίξουμε. Όλα είναι καινούργια. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσαρμοστικότητα στη φιλοσοφία μου. Παίξαμε καλό μπάσκετ, μοιράσαμε καλά τη μπάλα. Κάναμε 23 ασίστ για 9 λάθη και αυτό είναι πολύ καλό. Πρέπει βέβαια να βελτιωθούμε σε αρκετά πράγματα, όπως τα ριμπάουντ και το πως κλείσαμε τον αγώνα. Το ματς διαρκεί 40 λεπτά και πρέπει να έχουμε την ίδια ένταση μέχρι τέλους. Οι παίκτες μου αξίζουν τη νίκη».

Στην ερώτηση πόσο ομάδα του Σπανούλη είναι το Περιστέρι, είπε πως: «Είμαστε σε καλό επίπεδο για την εποχή. Νέα ομάδα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αρκετά παιδιά έπαιζαν σε χαμηλότερο επίπεδο, θέλει χρόνο. Ευχαριστώ τη διοίκηση που ικανοποίησε τα θέλω τα δικά μου και του υπόλοιπου σταφ. Όπως είχα πει και στην παρουσίαση, στόχος μου είναι να φέρω τον κόσμο του Περιστερίου στο γήπεδο».

Ως προς τη χρησιμοποίηση 11/12 παικτών από το πρώτο ημίχρονο, μεταξύ των οποίων και πολλά νέα παιδιά, ελληνόπουλα, είπε ότι: «Ποτέ δεν διαλέγω από πριν πως θα παίξουμε. Σίγουρα έχουμε ένα πλάνο αλλά η εξέλιξη του παιχνιδιού μου δίνει «τροφή» για το πως θα παίξουμε. Θέλω να στηρίξω τα νέα παιδιά, πρέπει να κερδίσουν το χρόνο τους. Τίποτα δεν χαρίζεται. Αυτό που με νοιάζει είναι να θέλουμε όλοι τον κοινό στόχο, δηλαδή τη νίκη».

Για τα στοιχεία του παιχνιδιού που θέλει να δει από το Περιστέρι, ανέφερε πως: «Θέλουμε να παίξουμε σύντομο μπάσκετ, αλλά παίζουμε ανάλογα και με τους παίκτες που έχουμε. Δεν διαθέτουμε παίκτες εκατομμυρίων. Τώρα φτιάχνεται η ομάδα. Πιστεύω πως πολλά από αυτά τα παιδιά θα απασχολήσουν μεγάλές ομάδες στο μέλλον. Πίεση στη μπάλα και αιφνιδιασμοί, αυτό επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ και έτσι θέλω να παίζουμε».

Όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» και ότι αρκετοί έρχονται για να τον δουν στα πρώτα του προπονητικά βήματα είχε να πει ότι: «Δεν θέλω να γεμίσω το γήπεδο με το όνομά μου. Το άθλημα έχει πεθάνει μέσα μου σαν μπασκετμπολίστας. Έχω ξεκινήσει μία νέα καριέρα και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό. Θέλω να έρθει ο κόσμος για τα παιδιά. Κάθε μέρα θα εμφανιζόμαστε και καλύτερα».

Ποιο από τα στοιχεία που είχε σαν παίκτη και τον χαρακτήριζαν, είδε σήμερα;

«Κίνητρο, φιλοδοξία και τεράστιο πάθος να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ καλή ομάδα. Είδα μια οικογένεια που νοιάζεται ο ένας για τον άλλο και είχαν όλοι τον κοινό στόχο».

Πριν τον κόουτς Σπανούλη το λόγο είχε πάρει Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος σε μία σύντομη δήλωσή του, είπε πως: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι. Προσπαθούμε να βρούμε ακόμα τη χημεία μας, κάναμε όμως καλή δουλειά. Ελέγχαμε το παιχνίδι απόλυτα στις πρώτες τρεις περιόδους. Δεν σημαίνει κάτι βέβαια η νίκη Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θέλω να συγχαρώ τον κόουτς Σπανούλη και τον Βούτσεβιτς για την πρώτη τους νίκη».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0