Basket Talk

Περιστέρι – Μπνέι Ερτζέλια 86-70: Η αύρα Σπανούλη ανεβάζει τον πήχη! (video)

Περιστέρι – Μπνέι Ερτζέλια 86-70: Η αύρα Σπανούλη ανεβάζει τον πήχη! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η προπονητική καριέρα του Βασίλη Σπανούλη με το Περιστέρι να επικρατεί άνετα της Μπνέι Ερτζέλια με 86-70, στην πρεμιέρα του όγδοου ομίλου του BCL. Πολύ έντονα έζησε το ντεμπούτο του ο Λαρισαίος τεχνικός.

Οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, όμςω όχι για το Περιστέρι και το Βασίλη Σπανούλη, το οποίο επικράτησε με 86-70 της Μπνέι Ερτζέλια στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της προπονητικής καριέρας του θρύλου του αθλήματος.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τον αγώνα το Περιστέρι, «κόβοντας» τους διαδρόμους προς το καλάθι του και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση. Η ομάδα του Σπανούλη απειλούσε είτε από μακριά, με τους Ντέιβις (2/3) και Φρανσίσκο (2/2) είτε με πικ εν ρολ και post up παιχνίδι. Η διάθεση και η πίεση στη μπάλα συνεχίστηκε και τη δεύτερη περίοδο με τη διαφορά μάλιστα να φτάνει και στο +18 (16’) με το δίποντο του Ραντάνοβ. Το Περιστέρι κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ και έτσι πήγε προηγούμενο με 51-36 και κορυφαίο τον «πύργο» του, Μίρο Μπίλαν (11 π., 4 ριμπ., 3 ασίστ).

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκε η ομάδα των δυτικών προαστίων και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να προσπερνά και τους 20 πόντους. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο πήρε τη «μπαγκέτα» του σκοραρίσματος, με τον Μόρις Κεμπ των φιλοξενούμενων να είναι ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια. Οι γηπεδούχοι είχαν «εξολοθρεύσει» το πιο δυνατό χαρτί των Ισραηλινών, Κουίντον Χούκερ και όδευαν ασφαλώς προς την πρώτη νίκη.
image_1_10.jpg

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Ερτζέλια κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και πήρε το επιμέρους σκορ, όμως το Περιστέρι είχε κάνει τη δουλειά τα προηγούμενα 30 λεπτά και έτσι δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση. Το τίτλο του MVP διεκδικούν οι Μπίλαν και Φρανσίκσο.

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0