Basket Talk

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 52-67: Όγδοη σερί νίκη και νέα κούπα (video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 52-67: Όγδοη σερί νίκη και νέα κούπα (video)
Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε πέρσι, ο Ολυμπιακός έκανε δική του μία ακόμα κούπα, πετυχαίνοντας μια ακόμα νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, τον Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν από εκεί που την άφησε πέρσι, αφού μετά το double έκανε δικό του και το Super Cup, για πρώτη φορά, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 67-52. Αυτή είναι η 8η συνεχόμενη νίκη των «ερυθρολεύκων» απέναντι στους «πράσινους», που σε αυτό τον τελικό δεν πήραν τα αναμενόμενα από τους νέους τους παίκτες. 

Από την σαφώς πιο έτοιμη ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεχώρισε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πέτυχε double-doube με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, αλλά και ο Μουσταφά Φαλ με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Μεστή εφμάνιση και από τον Τζοέλ Μπόλομποϊ (9 πόντοι, 9 ριμπάουντ). 

Από πλευράς ηττημένων πρώτος σκόρερ ήταν ο Πάρις Λι με 12 πόντους, ενώ Μάριους Γκριγκόνις και Ματέους Πονίτκα παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Ο μεν Λιθουανός είχε 0/9 σουτ εντός πεδιάς και μόλις 4 πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ο δε Πολωνός έμεινε στους 8 πόντους και τα 3 ριμπάουντ. 

Το ματς

Με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να πετυχαίνει 7 γρήγορους πόντους ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με 9-2 πριν συμπληρωθούν τρία αγωνιστικά λεπτά. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα επιμέρους 16-2 και προσπέρασε με 18-11 στο 8'40". 


Ο Τζοέλ Μπόλομποϊ ήταν το πρόσωπο που οδήγησε επιθετικά τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη περίοδο, με 9 προσωπικούς πόντους, ωστόσο, ο Πάρις Λι με οκτώ δικούς του πόντους (δύο τρίποντα, δύο βολές) έφερε το ματς στα ίσια (34-34) λίγο πριν την ανάπαυλα. Τον τελευταίο λόγο είχε βέβαια ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος βρήκε στόχο πίσω από το 6.75μ για να γράψει το 37-34, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. 



Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βγήκαν φορτσάτοι από τα αποδυτήρια και τρέχοντας σερί 7 αναπάντητων πόντων ξέφυγαν με 44-34 στο 22'25", αναγκάζοντας τον Ντέγιαν Ράντονιτς να πάρει εσπευσμένα time-out. Παρά ταυτα, το «τριφύλλι» συνέχισε να εμφανίζει παθογένειες και στις δύο πλευρές του παρκέ και κάπως έτσι η τρίτη περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό στο +13 (56-43). 

Η επιθετική δυστοκία (10/26 δίποντα, 7/26 τρίποντα) του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην νίκη και την κούπα χωρίς καν να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του. 

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67

Τα στατιστικά του αγώνα

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0