Basket Talk

Κολοσσός Ρόδου - Προμηθέας Πάτρας 71-95: Επίδειξη δύναμης και τρίτη θέση για τους παίκτες του Μάκη Γιατρά

Κολοσσός Ρόδου - Προμηθέας Πάτρας 71-95: Επίδειξη δύναμης και τρίτη θέση για τους παίκτες του Μάκη Γιατρά
O εξαιρετικός Προμηθέας επικράτησε επί του Κολοσσού Ρόδου με σκορ 95-71 και κατέκτησε την τρίτη θέση του Super Cup.

Εντελώς διαφορετικό σκηνικό συγκριτικά με τους ημιτελικούς του Σαββάτου, καθώς οι δύο μονομάχοι παρουσίασαν εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Ο Προμηθέας έπαιξε κατά περιόδους όμορφο μπάσκετ, βρήκε διαφορετικούς πρωταγωνιστές και έστειλε μήνυμα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Στην αντίπερα όχθη ο Σταρκς βρέθηκε να παλεύει σχεδόν μόνος του, σημειώνοντας 21 πόντους, ενώ συμπαραστάτης του ήταν ο Στεπάνοβιτς των 14.


Με κεκτημένη ταχύτητα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Κολοσσός, ο οποίος πήρε από νωρίς κεφάλι με σερί 10-0 στα πρώτα 2'20'' λεπτά παιχνιδιού. Τότε ο Μάκης Γιατράς κάλεσε αμέσως time out γεγονός που βοήθησε στην αλλαγή της εικόνας. Στην αρχή με την συνεισφορά του Κοντίτ και μετέπειτα με του εξαιρετικού Τσαϊρέλη των 7 πόντων, έτρεξε σερί 19-7 για να φτάσει να προηγείται στο σκορ.


Η κατηφόρα της Ρόδου συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς η αστοχία χτύπησε «κόκκινο». Λίγο μετά τα μισά της περιόδου (4'10''), ο Προμηθέας πάτησε το πόδι στο γκάζι και με ένα επιθετικό «κρέσεντο» του αρχηγού Νίκου Γκίκα (5 διαδοχικοί πόντοι και 1 ασίστ), απέκτησε προβάδισμα επτά πόντων. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Σίμπσον, ο οποίος με κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου βγήκε μόνος του στο αντίπαλο καλάθι και με ένα απίθανο κάρφωμα ανέβασε την διαφορά στους 12 (σ.σ. 32-44).

Με την έλευση του δευτέρου ημιχρόνου ο Κολοσσός προσπάθησε και εν τέλει κατάφερε να μειώσει το σκορ σε μονοψήφιο αριθμό (-9), μέσω του αξιόμαχου Κατσίβελη. Σε ένα κωμβικό σημείο που μέσα σε διαμαρτυρίες οι διαιτητές δεν μέτρησαν ληξηπρόθεσμο καλάθι, η διαφορά εκτοξεύτηκε και πάλι στα ύψη, καθώς ένα τρίποντο του Κάουαν έφερε ξανά το παιχνίδι στο +15. Ο Πουερτορικανός Κόντιτ ήταν εξαιρετικός, κυρίαρχος κάτω από το αντίπαλο καλάθι και συνέχισε να πληγώνει τους αντιπάλους, όντας ο πρώτος σκόρερ των Πατρινών με 11 πόντους. Στην τελευταία επίθεση του τρίτου δεκαλέπτου ήταν η σειρά του Κουλμπόκα να χτυπήσει, καθώς με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου εκτόξευσε την διαφορά στους 20.

Η παράσταση έλαβε ουσιαστικά τέλος περίπου τρία λεπτά από την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν αντιαθλητικό φάουλ του Κολοσσού έστειλε τον Τσαϊρέλη στην γραμμή των βολών. Σε εκείνο το σημείο το σκορ έγραψε 54-79, ώστε τα λεπτά που απέμειναν να γίνουν διαδικαστικά. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Σταρκς, που αποτέλεσε την κύρια πηγή σκοραρίσματος της Ρόδου, αλλά ο Προμηθέας διατήρησε την διαφορά σε απλησίαστα ύψη... μέσω μακρινών σουτ. Τελικό αποτέλεσμα 71-95, με τους Πατρινούς να αποχωρούν με χαμόγελα από το Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 32-44, 48 -68, 71-95

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0