Basket Talk

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 72-67: Τα... χρειάστηκε, αλλά πάει τελικό Super Cup χάρη στους Λιθουανούς του (video)

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 72-67: Τα... χρειάστηκε, αλλά πάει τελικό Super Cup χάρη στους Λιθουανούς του (video)
Ένας εξαιρετικός Κολοσσός Ρόδου, έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, στον πρώτο ημιτελικό του Super Cup, όμως οι «πράσινοι» χάρη σε κάποια... ξεσπάσματα από Γκουντάιτις, Ουίλιαμς, Γκριγκόνις και Πάρις Λι, βρήκαν εν τέλει τον τρόπο να πάρουν την νίκη (72-67) και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. 

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα από τον Κολοσσό Ρόδου, στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, όμως τελικά κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη με 72-67 και την πρόκριση στον τελικό του Super Cup, παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Τι Τζέι Σταρκς. Εκεί οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν αύριο (2/10) τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού (21:00), μεταξύ του Ολυμπιακού και του Προμηθέα Πάτρας. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν φανερά ανέτοιμες, με πολλά λάθη, αστοχία και σκληρά φάουλ, δίνοντας έμφαση κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα. 

Το ματς

Ο Κολοσσός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και με μπροστάρη τον Γιανίκ Μορέιρα έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με +8 στα μέσα του 1ου δεκαλέπτου (4-12 στο 5’). Οι «πράσινοι» όμως που μπήκαν στο ματς νωθρά, βρήκαν λύσεις στα πρόσωπα των Γκουντάιτις και Ντέρικ Ουίλιαμς, μέσα στο «ζωγραφιστό» και ισορρόπησαν γρήγορα την κατάσταση.

Μάλιστα η άνοδος του Πονίτκα που έπαιξε αρκετή ώρα ως playmaker, εν τη απουσία του Ουόλτερς, έφερε ένα σερί 12-0 για το «τριφύλλι», μετατρέποντας το 15-18 σε 27-18 στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» έφτασαν και σε διψήφια διαφορά (33-22), όμως οι Ροδίτες δεν έδειξαν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, έκλεισαν το ημίχρονο στο -4 (36-32) και στην επανάληψη με ένα «κρεσέντο» του Σταρκς πήραν και πάλι τα ηνία (40-44)!

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε σε εκείνο το σημείο τον Γκριγκόνις να παίρνει τον Παναθηναϊκό από… το χέρι, με 2/2 τρίποντα και 8 συνεχόμενους πόντους, δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στον Πάρις Λι για δύο δικά του μακρινά σουτ, που επανέφεραν το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού (59-52 στο 29’).

Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ, χάρη κυρίως στην εκπληκτική εμφάνιση του Τι Τζέι Σταρκς, ο οποίος όμως αποβλήθηκε σχεδόν 7 λεπτά πριν το τέλος, έχοντας προλάβει σε 20 λεπτά συμμετοχής να πετύχει 20 πόντους με 2 ασίστ. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, με όπλο την εξαιρετική της άμυνα κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος, με τους «πράσινους» όμως να βρίσκουν τις λύσεις για να φτάσουν στη νίκη.

23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με το σκορ στο 70-66 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Χάρης Γιαννόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο, όμως το καλάθι ακυρώθηκε λόγω φάουλ που είχε προηγηθεί στον Όσμπορν. Ο Αμερικανός ευστόχησε σε 1/2 βολές, οι «πράσινοι» στη συνέχεια έσπασαν εύκολα το zone press, με τον Πονίτκα να βρίσκει ψηλά τον... ιπτάμενο Ουίλιαμς για τη φάση του αγώνα, που κλείδωσε και την νίκη... 


Τα δεκάλεπτα
: 20-18, 36-32, 61-57, 72-67

Τα στατιστικά του αγώνα


Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0