Basket Talk

Super Cup: Μπαρτζώκας και Ράντονιτς τα είπαν... πλάι-πλάι στη Συνέντευξη Τύπου - Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της σεζόν 2021/22

Super Cup: Μπαρτζώκας και Ράντονιτς τα είπαν... πλάι-πλάι στη Συνέντευξη Τύπου - Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της σεζόν 2021/22
Όμορφες στιγμές στη Ρόδο, με τους προπονητές των δύο «αιωνίων» να κάθονται μαζί και να κουβεντιάζουν σε φιλικό κλίμα κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για το Super Cup (1-2/ Οκτωβρίου). Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν 2021/22. 
Γιώργος Μπαρτζώκας και Ντέγιαν Ράντονιτς, παρά το ότι τη φετινή σεζόν θα βρεθούν αντίπαλοι στα παρκέ, ως προπονητές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα, φαίνεται να συνδέονται με αμοιβαίο σεβασμό. 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, πριν το Super Cup της Ρόδου (1-2 Οκτωβρίου), ο φακός... συνέλαβε τους δύο άντρες να κάθονται δίπλα δίπλα και να κουβεντιάζουν σε πολύ ευχάριστο και φιλικό κλίμα. Αυτές οι εικόνες ήρθαν σε συνέχεια του κοινού ταξιδιού των «αιωνίων» για το νησί των Ιπποτών με τη σεζόν να ξεκινάει με... καλούς οιωνούς και πολύ όμορφες εικόνες. 
ραντονιτς.jpg

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν και οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περσινής σεζόν

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, της σεζόν 2021-2022 βραβεύτηκε, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Λεπενιώτη να παραλαμβάνει το βραβείο και να δηλώνει με... νόημα: «Παρά ένα σουτ μπορεί να πανηγυρίζαμε άλλον έναν τίτλο».

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να αποτελούν σημείο αναφοράς, με τον Σάσα Βεζένκοφ να βραβεύεται ως ο Πολυτιμότερος Παίκτης της σεζόν, εκτός από πιο Βελτιωμένος και πιο Δημοφιλής καλαθοσφαιριστής της σεζόν 2021/22. Ο πάουρ φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε: «Ήταν μία δύσκολη σεζόν, ελπίζουμε να έχουμε την υγεία μας, ένα πρωτάθλημα χωρίς βία και πολλά χαμόγελα. Ο καλύτερος ας κερδίσει σε αυτό το διήμερο»

Την καλύτερη πεντάδα αποτέλεσαν εκτός του Βεζένκοφ, οι Στέφαν Μούντι, Κώστας Σλούκα, Δημήτρης Αγραβάνης και Γιώργος Παπαγιάννης. 

Το βραβείο του κορυφαίο προπονητή πήγε στον Φώτη Τακιανό για την εξαιρετική πορεία του με τη Λάρισα, ενώ αυτό του κορυφαίου νέου παίκτη κατέληξε στον Όμοιρο Νετζήπογλου. Πιο θεαματικός αναδείχθηκε ο Στεφάν Μούντι που πλέον βρίσκεται στη Γαλλία, ενώ ο καλύτερος αμυντικός της περσινής σεζόν, Τόμας Ουόκαπ είπε την... καλησπέρα του στα ελληνικά.  

5690714.jpg
Μετά τις βραβεύσεις ακολούησε η Συνέντευξη Τύπου.

Ράντονιτς: «Όλη μας η συγκέντρωση στον ημιτελικό»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην απουσία του Γουόλτερς ενώ σημείωσε πως ο πρώτος στόχος είναι το Σάββατο (1/10, 17:00), κόντρα στον Κολοσσό.

Πιο αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Κάναμε κάποιες προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες όπου έδωσε το «παρών» και ο Γκριγκόνις. Δυστυχώς είναι εκτός ο Γουόλτερς και δεν μπορεί να παίξει»

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Για εμάς είναι σημαντικό να παίξουμε καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αυτή τη στιγμή η συγκέντρωσή μας είναι στο αυριανό παιχνίδι και ελπίζω να παίξουμε καλά ώστε να νικήσουμε στον ημιτελικό», ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί για την αλλαγή του κανονισμού και τους 7 ξένους.

«Είναι πολύ καλύτερα να μην μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα και αυτό διότι βρίσκομαι στην Ελλάδα μόλις έναν-ενάμιση μήνα».
5690726.jpg

Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι σε σχέση με το τι θα θέλαμε αλλά εδώ κρίνεται ένας τίτλος»

Ακολούθησε ο κόουτς Μπαρτζώκας, ο οποίος στάθηκε στις δυσκολίες της προετοιμασίας με τις απουσίες αλλά και στο θετικό γεγονός της διατήρησης μεγάλου μέρους του περσινού κορμού.

Πιο αναλυτικά η αρχική του τοποθέτηση για το Super Cup:

«Η ετοιμότητα είναι σχετική λέξη. Είχαμε έξι διεθνείς που έλειπαν από την προετοιμασία μας και ενσωματώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι σε σχέση με το τι θα θέλαμε. Στην προετοιμασία είχαμε μισή ομάδα. Σε λίγες μέρες ξεκινάει η EuroLeague. Το γεγονός ότι έχουμε έναν κορμό από πέρσι μας κάνει ομοιογενείς, αλλά αυτήν τη στιγμή παίζουμε για έναν τίτλο, τον πρώτο της χρονιάς. Όλο το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ, θα κληθούμε να αξιολογήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, με σεβασμό στους αντιπάλους μας και τον αυριανό μας, τον Προμηθέα στον ημιτελικό. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και θα προσπαθήσουμε».

Όσον αφορά την ερώτηση για το 7ο ξένο: «Δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν έχει παρθεί οριστική απάντηση. Αν υπάρξει απόφαση να απαντήσω. Για εμένα ο κάθε ένας κοιτά το συμφέρον του και όλοι μαζί το ελληνικό μπάσκετ. Αν μία ελληνική ομάδα είναι διεκδικήτρια του Final-4 είναι μεγάλο πράγμα. Με τους γηγενείς παίκτες είναι πρόβλημα και στην Ισπανία και στην Ρωσία. Είναι μεγάλη συζήτηση που πρέπει όλοι να πάρουν θέση αλλά ακόμα δεν έχει γίνει πράξη».
5690728.jpg
Προπονητών συνέχεια από τον τεχνικό του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά ο οποίος αρχικά δήλωσε πως: «Πρώτα από όλα να ευχηθώ υγεία, να έχουμε ,μία καλή χρονιά και να πετύχουν οι ομάδες τους στόχους τους. Τιμή μας που για ακόμη μία χρονιά βρισκόμαστε στην τροχιά για ένα τρόπαιο. Είναι τιμή μας που διεκδικούμε άλλον έναν τίτλο, είναι μεγάλο πράγμα αυτό για τον Προμηθέα. Ξέρουμε με ποιον έχουμε να παίξουμε. Είχαμε την... ατυχία να τους αντιμετωπίσουμε και πέρυσι στα ημιτελικά, νιώσαμε τι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ένα μονό παιχνίδι, έχουμε μια καλή ομάδα. Δουλέψαμε από την αρχή της προετοιμασίας όλοι μαζί. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο και ελπίζω ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να δει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι!».

Όσον προς τους 7 ξένους στη Basket League, ήταν κάθετος: «Εγώ θα πω ότι διαφωνώ κάθετα και ο χρόνος που έγινε αυτό ήταν όταν οι ομάδες είχαν φτιάξει τα ρόστερ. Θα γίνονται αλλαγές, το αν είναι επτά ή οκτώ... Για να μην γελιόμαστε οι περισσότερες ομάδες άλλαζαν ξένους μέσα στη χρονιά...Διαφωνώ για αυτή την απόφαση αν παρθεί. Νομίζω ότι κάνει πιο ισχυρό τον ισχυρό. Και δεν εννοώ μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις ομάδες που μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά. Μεγαλώνει την ψαλίδα!».
5690737_2.jpg
Τελευταίος και λαλίστατος ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε αρκετά πράγματα να πει, κυρίως για την ψηφοφορία του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ για τη δυνατότητα χρήσης 7ου ξένου παίκτη.

«Για εμένα το σημαντικό κομμάτι δεν θα είναι αν θα έχουμε 6 ή 7 ή 8 ξένους. Δεν θεωρώ ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα από την παραγωγική διαδικασία. Είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το ζητούμενο είναι να δίνεται στους Έλληνες παίκτες η ευκαιρία να παίξουν. Το κομμάτι αυτό βοηθάει περισσότερο τις πιο μεγάλες ομάδες, που δεδομένα χρειάζονται περισσότερους ξένους, ειδικά για την Euroleague. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει πραγματικά να δούμε τι θα κάνει το ελληνικό μπάσκετ καλύτερο, όπως και την παραγωγική διαδικασία. Θα έλεγα ότι πλέον η παραγωγή Ελλήνων παικτών έχει μικρύνει πάρα πολύ», είπε ο κόουτς των Ροδιτών και συνέχισε λέγοντας πως:

«Το 2015 αν δεν κάνω λάθος ο Βεζένκοβ ήταν καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος, στον Άρη. Είχε 20π. μέσο όρο, ήταν ο πρώτος σκόρερ. Φέτος ο Όμηρος έκανε την προσπάθειά του, είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. Αν δεν κάνω λάθος είχε 5π. μέσο όρο. Αυτό δείχνει τη διαφορά της ποιότητας των Ελλήνων παικτών της προηγούμενης γενιάς. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πάρθηκε αυτή η απόφαση μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να συζητηθεί και να ενημερωθεί κανείς. Λέμε για τους Έλληνες παίκτες, λέμε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο. Νομίζω πως εμείς οι προπονητές τουλάχιστον θα έπρεπε να καταθέσουμε μια άποψη. Θα πρέπει να μετράει η γνώμη μας. Όπως και όλων των ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Οι πολύ καλοί παίκτες στην Εθνική, όπως ο Καλάθης και ο Σλούκας, είναι σε μια ηλικία που πρέπει να δούμε τι έρχεται από πίσω. Να παρθεί μια απόφαση για τους ξένους, αλλά να κατατεθεί μια άποψη για την ανάδειξη των Ελλήνων παικτών».
5690735_1.jpg
Για τη διοργάνωση που φιλοξενείται στο «Νησί των Ιπποτών» ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο τουρνουά από το οποίο θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Η παρουσία του Κολοσσού στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της χώρας είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και θα ήθελα να συγχαρώ την περσινή ομάδα. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και καλούς αντιπάλους. Θα δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας. Αισιόδοξους μας κάνει το γεγονός πως έχουμε δημιουργήσει ένα καλό γκρουπ παικτών, κυρίως ως προς τον χαρακτήρα και την νοοτροπία. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι όπως καμία ομάδα αυτή την περίοδο. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί απέναντι σε έναν αντίπαλο με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε».

Παπαγιάννης: «Έχουμε έρθει πεισμωμένοι»

Αφού ολοκλήρωσαν οι προπονητές, το λόγο πήραν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και πρώτος ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Πιο διευκρινιστικά τα όσα είπε ο αρχηγός των «πρασίνων»:

«Όπως ανέφερε και ο κόουτς έχουμε τον τραυματισμό του Νέιτ, ο οποίος αποτελεί βασικό κλειδί για εμάς. Παρόλα αυτά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Έχουμε έρθει περισσότερο προετοιμασμένοι και είμαστε πεισμωμένοι να τον κατακτήσουμε ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με το δεξί».

Νωρίτερα και στο πλαίσιο της βράβευσης του ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της περσινής Basket League, δήλωσε ότι: ««Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Για εμάς η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως θα θέλαμε, χάσαμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Θέλουμε να το αντιστρέψουμε αυτό. Τους ευχαριστώ όλους για την διάκριση αυτή, χωρίς όσους συνεργάστηκα πέρυσι δεν θα τα κατάφερνα. Ευχαριστώ και όσους με ψήφισαν. Να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία».

Ακολούθησε ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος εκδήλωσε την πίστη του πως η ομάδα του Ολυμπιακού θα εμφανιστεί έτοιμη στο παρκέ, παρότι είναι ακόμα νωρίς

«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Είναι η πρώτη χρονιά που λαμβάνουμε μέρος σε αυτήν τη γιορτή. Συμφωνώ με τα παιδιά πως οι ομάδες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση αλλά μιλάμε για έναν τίτλο και μπαίνουμε να τον διεκδικήσουμε. Η ομάδα θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα στο παρκέ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και μία χρονιά με περισσότερες οικογένειες και λιγότερη βία στα γήπεδα».

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0