Basket Talk

Αγραβάνης: «Με έχει βοηθήσει ο Γιάννης, θα κυνηγήσω το NBA μελλοντικά»

Αγραβάνης: «Με έχει βοηθήσει ο Γιάννης, θα κυνηγήσω το NBA μελλοντικά»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio και την εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» για την καινούργιο σταθμό της καριέρας του, Νάπολι, την Εθνική και τη φιλία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι πλέον κάτοικος νότιας Ιταλίας, με την Νάπολι να αποτελεί το νέο του «σπίτι».

Ο Έλληνας φόργουορντ, μιλώντας στο EOK Web Radio, στάθηκε στη σχέση που έχει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους της νέας σεζόν, αλλά και το… όνειρο του NBA.

Αρχικά, εξήγησε για το πώς έφτασε στην επιλογή της Νάπολι: «Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ «ζεστοί» μαζί μου από την πρώτη στιγμή και όταν μίλησα με τον κόουτς  στο τηλέφωνο. Είναι ωραία η Νάπολι, προσπαθώ να τη μάθω κι εγώ σιγά σιγά. Δεν έχω ξαναπαίξει στο εξωτερικό, οι πρώτες μέρες είναι λίγο δύσκολες, σου λείπουν οι άνθρωποι που άφησες πίσω, αλλά το καλό είναι ότι περνάω περισσότερη ώρα στο γήπεδο και έτσι ξεχνιέμαι και ευχαριστιέμαι περισσότερο το μπάσκετ. Με βοήθησε και η Εθνική ομάδα στο να πάω στο εξωτερικό.

Ρίσκαρα πολύ. Ήθελα να ρισκάρω, γιατί φέτος δεν πήγα πουθενά διακοπές. Είδα το παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο κι έκανα ειδική προπόνηση να βελτιώσω το σουτ μου, ώστε να τον βοηθήσω ουσιαστικά και να μαρκάρω και τα 5άρια στην άμυνα. Ο Γιάννης είναι φίλος μου και μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ με συμβουλές, εντός και εκτός γηπέδου. Τα πόνταρα όλα στην Εθνική, ήθελα να πάρουμε κάποιο μετάλλιο. Είχα πολλές προτάσεις τις οποίες τις απέρριψα, κάτι που δε μετανιώνω. Ήθελα κάτι το ξεχωριστό, δηλαδή να δοκιμάσω στο ΝΒΑ και θα το «κυνηγήσω» τα επόμενα χρόνια».

Στη συνέχεια είπε γαι το στόχο: «Πέρυσι η ομάδα έσωσε τη σεζόν την τελευταία αγωνιστική. Ο στόχος είναι να κάνουμε αρκετές νίκες στη αρχή του πρωταθλήματος. Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, οπότε όσο ψηλότερα φτάσει η ομάδα. Ο κόουτς κοιτάζει παιχνίδι με παιχνίδι, κοιτάζει μόνο τη Βίρτους τώρα (σ.σ. την 1η αγωνιστική) οπότε μάς προετοιμάζει γι’ αυτό. Δεν έχουν κάποιο μελλοντικό στόχο, κοιτάζουν το παιχνίδι που έρχεται κάθε φορά».

Όσο για το δικό του αγωνιστικό προφίλ και τι θα δώσει την ερχόμενη σεζόν, ο Αγραβάνης είπε: «Αυτό που περιμένουν όλοι από ‘μένα τις προηγούμενες σεζόν: να κάνω ωραία πράγματα, να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου στα παιχνίδια, να δίνω το 100%. Αυτό θέλω να κάνω και συνεχίζω να ελπίζω. Θέλω να κάνω κάποια στιγμή τ’ όνειρό μου πραγματικότητα».

Και κλείνοντας, αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα εστιάζοντας στο παιχνίδι με τη Γερμανία, αλλά και τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Νομίζω πως σ’ αυτό το ματς βρεθήκαμε πάρα πολλά άτομα σε κακή μέρα και αυτό το καταλάβαινες απ’ τη συγκέντρωση στις ρουτίνες που ‘χει ο καθένας. Σ’ εκείνο το ματς χαλάσαμε όλοι τις ρουτίνες μας, δεν ξέρω για πιο λόγο, υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης και αυτό οι Γερμανοί το τιμώρησαν, ήταν πολύ εύστοχοι, πολύ επιθετικοί και κατάφεραν να κερδίσουν το παιχνίδι. Ήταν ευκαιρία για ‘μας, όμως βρεθήκαμε σε κακή μέρα πολλοί απ’ την ομάδα. Όλοι ελπίζαμε και θέλαμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα, όμως η ζωή προχωράει, έχουμε πολλές προκλήσεις ακόμα και με την Εθνική και ο καθένας ξεχωριστά με τους συλλόγους του.

Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ματς για την Εθνική αυτά του Νοεμβρίου. Πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε. Ο καιρός πλησιάζει και πρέπει να ‘μαστε έτοιμοι όσοι κληθούμε να καταφέρουμε να φέρουμε την αποστολή εις πέρας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0